Thursday, July 7, 2011

Relevankah Perhimpunan Bersih Ne???

at 9:53 AM
fisrt time aku dengar pasal BERSIH ne..seriously aku memang x terasa nak amek taw langsung...
sebab politik Malaysia memang cam 2...parti A mengata B, parti mengata parti C..asyik nak mengungkit kesalahan orang je...


tapi sebab dah lama and agak kontroversi isu ne, so aku pun merajinkan diri jugak tengok berita sebab nak tahu amende sebenarnye BERSIH ne...


ape yang aku tahu, perhimpunan ne dikepalai oleh A , bekas ketua peguam nyer klab2 mende ntah (x penting pon)...tapi yang pasti nya she is one of the most important person dulu2 ne...


semalam time tengok crita dekat tv3, mase iklan, aku usya la tv laen ade crita ape..kebetulan kat tv laen ade talk pasal benda ne..so, dengar la kejap sebab diorang tengah rancak je menyembang...


YB yang sangat popular jadi ahli panel utk program 2...aku pon xsure die ne sekarang sokong mana, tapi yang pasti nya dia ex PKR...dia cakap,ada sorang pompuan ne jaga fund utk orang2 yahudi.dulu, masa dia still dengan PKR, pompuan ne pernah datang jumpa dia, Anuar dgn geng PKR ...taw x untuk ape????????
<<< sebab nak tolong biaya semua calon yang akan bertanding >>> then, dia sambung lagi...................aku pon x ingat dah ape yang dia cakap...tapi yang pasti dekat ujung2 2 dia cakap 'polis mesti siasat kes ne.mesti ad sumthing xkena sebab pompuan 2 datang jumpa'


then, aku terpikir...kalo ko nak polis siasat, kenapa masa ko dlm PKR dulu ko x repot @ cerita kat orang..kenapa sekarang ko da kluar PKR baru nk bising2?? aku pon heran...kopiah atas kepala memang dah cantek tapi rasa nya akal dia x secantik kopiah dia kot? entah lah labu............


dia ade jugak cakap...A ne dulu pernah terlibat dengan konspirasi nak jatuhkan ISLAM.dia pernah anjurkan forum ANTI-ISLAM dan bila orang dapat taw, A cakap 'kenapa x bawa berbincang, berunding'..sekarang ne dia nak buat BERSIH plak.bile SPR nak anjurkan perbincangan, die xmo plak.haiyaaaa,akupon plik dengan orang politik ne.macam2 peel dok ada...


x cukop dengan 2..YB ne ada cakap..dulu masa A buat forum 2, PKR + PAS dah sepakat nak tentang dia, sama2 janji nak JIHAD  (ayat yang paling aku ingat)..tapi kenapa sekarang PAS diam je..x bantah langsung. xkn nak join A kot...<<<YB yang cakap ea>>>


yang UMNO pulak asyik masok tv, cakap PAS macam ne, PKR macam 2..penat dah aku nak dengar...PKR dengan PAS plak x abeh2 nak buat hal.kalo da jnji tunaikan lah.jgn biar rkyat nganga tunggu je.


politik Malaysia macam dah xde arah dah sekarang ne..Melayu sama Melayu bergadoh, kutuk hang aku..bangsa laen hooray je tengok.best sebab dah laga kan kita...aku kadang2 terpikir, kenapa la diorang tubuhkan parti banyak2 ne..sokong 1 parti dah la.kan senang cam 2.xyah nak gadoh2..


tapi biler terpikir pasal BERSIH ne.naek geram pon ade..diorang ne cam x reti bersyukur plak idop kat Malaysia ne..xkan nak jadi cam negara Arab sana kot.asyik2 perang, tunjuk perasaan, baling batu, tembak sana sini, darah merata2..tolong la guna otak 2...nama & pangkat bapak punya tinggi, tapi bile nak buat keputusan cam budak tadika plak jadi nya...eee.geram plak malam2 cam ne


sape yang nak join BERSIH 2 tolong la.plisssss la jangan.kalo stakat nak berkumpul no hal.tapi kalo da nak buat kaco, nak idopkan semula komunisme, apa kes????? kalo darurat diisytiharkan nanti, aku memang berdendam dengan diorang ne..tolong la jangan buat kaco k.plissssssssssss


aku dari dulu memang x minat langsung dengan bab politik.sampaikan Izah 2 anak Anuar aku xtaw, Khairi menantu Pak Lah aku xtaw, Pas ne aku pon xtaw apa yang aku taw.taw Nik Aziz je kot.muahaha...


**semua ne luahan hati seorang rakyat Malaysia je.xde kena mengena dengan sapa2 dari parti memana pon okay.jangan pasne aku kena banned, masok lokap plak.hehe**

0 comments:

Post a Comment

 

BILA JEJARI MENARI DI KEYBOARD Copyright © 2011 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by web hosting