Tuesday, December 11, 2012

Kredit Free Untuk Pengguna Maxis

at 7:54 PM 0 comments Links to this post
Anda pengguna Maxis??
Kredit dah habis??
Tak ada duti nak top up??
Jangan risau..Maxis ada penyelesaiannya.. 
One easy step to follow and u will get a free credit to call or sms your beloved ones. Very applicable in emergency situation.Try this now!!!!
Hotlink akan bermurah hati sedekahkan RM3 kat korang..
just simply click *767# jer...


Memori Masjid Kristal

at 7:32 PM 0 comments Links to this post
Pernah pergi Masjid Kristal? haaa..untung jugak blajar kt Tganu ne sebenarnya..boley pergi sokmo sini.hehe.. First time aku jejak kaki kat sini, mase hari pendaftaran as a degree student in UniSZA. Time tu masjid ne x fully developed lgi rasa nye sebab pintu masjid pon blom ade corak2 tulisan jawi tu.
Pintu masuk masjid

Pagi before pergi daftar, kitorang pekena nasi dagang masakan chef spesel isteri kwn ayah aku. Ntah ape silap nye, abeh semua orang sakit perot. Masa dekat hostel mak dengan mak teh sakit prot dah, siap tinggalkan cop mohor lgi dekat toilet tu..lepas tu kitorang moved to Masjid Kristal..Baru je masuk kawasan tasik, niat nak melawat masjid Kristal terpaksa ditukar nawaitu kepada nak 'uuu..uuuuhhhhh'

Disebabkan semua sakit perot serentak, kitorang terpaksa berhenti dekat toilet yg dekat dengan tasik tu.Emergency!!! OMG!!! toilet ne xsiap lgi la weh.. aaahhhhh, kire ape.janji boley melepas. ada lgi 1 problem, toilet ade 3 je.orang nye ramai..terpaksa bergilir2 la plak..pretttt sikit, keluar, bg org laen masuk, lepas tu masuk balik.hahaha..memang lawak giler..sangat2 memorable lah!!!

After 4 years, aku bawak balik kenangan itu bersama family tercinta. Bila masuk je kawasan ne, trus teringat peristiwa melepas tuu. Tergelak terguling bila tringat balik.haha..

Gambar semua xcantek..lighting xcukop ler, mlm2 ne..




Masjid Hadhari, Kerteh, Terengganu

at 6:43 PM 0 comments Links to this post
This is my first time masuk masjid ne. Cantik. Kitorang singgah sini dulu solat Zuhur Asar, b4 teruskan perjalan ke KT. Pintu untuk muslimah solat sangat lah nun jauh di belakang sana. Aku, mak and tok terpaksa tawaf semata2 nak cari pintu yang nalaaa punya jaoh tu.haha.. 

After dah ambik wuduk, ade 1 lgi problem..eh, mana tempat solat?? bawah ke atas?? hamboi..nk msuk msjid macam kena pkai gps plak, susah bebenor...After solat, pekena teh ais, teh panas, teh tarik sorang secawei..masyukkkk..

'Sembahyang lah kamu sebelum kamu disembahyangkan'




Tasik Banding

at 6:21 PM 0 comments Links to this post
Sabtu 1/12/2012.. first time excited giler nak pergi Terengganu, before ne malas giler rasa. Of course la, nak pegi konvoooo kot ^_^

After hours in the car, tiba lah masa yang ditunggu2..makan time!!! We decided to stop at Tasik Banding yang fofular tuh..memang best tempat dia sebab surround with the tasik with air2 yg super jernih tuh..best!!! Mane x best nye..berjam2 asyik tengok hutan je, nak boring mate ne, dapat tengok tasik pon orite la..hoho
Tuan haji ne pon sibok nak begambor



Monday, December 10, 2012

Kemalangan Maut di UPM (Berhampiran Fakulti Pertanian)

at 1:07 AM 0 comments Links to this post

Pagi tadi 10/12/2012, lebih kurang pukul 8, ada accident moto dengan kereta. Kawasan tu seriously memang selalu sangat ade org eksiden sebab org dri highway laju + x berhenti + ingat jalan dorang, padahal jalan tu UPM punye.sepatutnya orang dari highway kena stop bagi laluan, baru bley lintas.
Nak dijadikan cerita, arwah naek moto nak ke fac, ade klas pgi ne..moto tu baru lagi, DCB, plat Klate, remuk habes kat depan, kereta pon kemik jugak dorang ckp. Aku pon xsempat nak tengok sebab ak pegi awal. Arwah meninggal dekat situ jugak sebab cedera terok dekat leher. Innalillah..Kuasa Allah, bila Dia da tetap kita pergi waktu tu, xkira ape pon kite tengah buat, time tu jugak kita akan pergi. Terinsaf kejap ak. Japgi balik kena lalu kawasan tu. Ya Allah..takot nya...kuatkan semangat ya Allah!!
Al fatihah buat arwah Mohd Asyraf Aminuddin.

Wednesday, November 28, 2012

Lagenda Budak Setan 2. 'Katerina': Di pawagam 29 November!

at 11:36 PM 0 comments Links to this post

Hari ne 29 November 2012.. Jom pakat2 g cinema tengok citer ne..aku suke giler LBS1..sedapp..xde r slow sgt citer dia and I am very excited nk tgk yg 2nd version punyer.huhu

Hurmmm..kan best kalo boleyy pegi tengok citer ne dengan boypren..hhaha..gatai!


more informationsss

Libresse Barometer

at 11:06 PM 0 comments Links to this post
Answer These & Express Your Opinion for a Surprise!



Monday, November 12, 2012

Selena Gomez and Justin Bieber Have Broken Up

at 12:03 AM 0 comments Links to this post
    
The Star:
The most famous young love story on the planet is over, at least for now.

filmindustrynetwork.biz:
Justin and Selena have reportedly split after the young couples 2 year relationship broken down

Read more about this.

All the couple fans must be very sad for both of them, right? on the other hand, the haters must be very happy and jumping like a kangaroo because they still have a chance to tackle their lovely ones.haha
XOXO :D

Im just a fan of Selena Gomez because of her great Love Song. dats it.


Sunday, November 11, 2012

The New Acer Touch Screen. Go Get It Now!!!

at 7:07 PM 0 comments Links to this post



    How the Acer & Microsoft Speedy Sweep Contest works:
  • Any customer who purchases an Acer computer pre-installed with Windows® 8 between 26 October and 30 November 2012, will stand a chance to play "Acer & Microsoft Speedy Sweep Promotion" on 12 December 2012.
  • 30 participants will be selected nationwide using a randomizer formula and these participants will be divided into 6 groups. There will be 1 winner selected from each group, resulting in a total of 6 winners.
  • Each group will consist of 5 participants and the promotion will take place at selected Acer concept stores nationwide.
  • Participants will be given 60 seconds to collect as many "price tags" to make up the given total price amount.
  • Should there be a tie, another round of "sweep" will take place between these winners as a tie-breaker.
  • The Grand Prize winner will walk away with RM10,000 worth of Acer products at selected Acer concept stores.
  • The Consolation Prize winners will also get RM500 worth of shopping vouchers each.



Pledge Against Turtle Egg Consumption

at 6:14 PM 0 comments Links to this post
Over the last 30 years turtle nesting have dwindled by as much as 60%. How can we stop this??


Share this. It will help us recruit 100000 Malaysians to make this happen.

 p/s: Orang tganu kena stop makang telor penyu r pahne..hehe


Monday, November 5, 2012

Bila Aku Pegang Pen Merah..

at 11:55 PM 0 comments Links to this post
Hari ne sangat busy berjalan ke sana ke mari nak settle kan borang tu, borang ne..lenguh kepala lutut den, bley longgar skru kot..

After dah selesai hantar borang, balik bilik, dan dengan penuh gaya nya pegang pen merah, tanda semua lab report dengan mind map student degree.hehe..*bajet jadi lecturer kejap* best jugak tanda assignment dorang ne. mase ne la baru kita paham betapa seksa nya lecturer tanda assignment kita yang ntah pape tu.haha..

Macam2 ragam diorang ne, nak tergelak ak..salah eja la, ayat tunggang terbalik la, tertinggal word, tersilap word, memang lwak.kadang2 tersenyum sorg2 time tanda paper ne.haha.dah pegang pen merah kan, suke2 hati aku je mana2 nk komen, nk betulkan, poyo je rasa.haha..normal la tu, ak pon slalu jugak merepek meraban ne, kesian lecturer aku, mesti penin gila nak tanda paper aku kn.kikiki


Thursday, November 1, 2012

Spider - Tapi Bagaimana (Official MV)

at 9:57 AM 0 comments Links to this post

Just watch and give your comment.. For me it is a very cute and creative video clip and makes me smile for every second..haha.. The funniest moment is when the girl draw something on the paper and he asked 'is it a bug??' and she replied 'no!! its a spider'..haha..

Isi Borang BR1M 2.0 Secara Online

at 9:27 AM 0 comments Links to this post

Jom pakat2 isi borang BR1M 2.0 secara online..lagi senang + xpayah sibuk2 nak hantar borang bagai..sesapa yang rasa rajin nak pakai borang, bley download dekat web LHDN @ ambik dekat mn2 pjabat yg berkenaan

Tapi better isi ONLINE je..xsampai 5 minit pon, then bleh submit trus.huhu..aku dah isi.korang bila lagi? jom3..orang nak kasik duit..tunggu lagi, isi je la kalo rasa diri tu layak kn.hehe

Nanti dekat borang online BR1M, dia akan mintak IC dengan tarikh lahir, lepas tu baru bley access borang tu..so, Gud Luck!! ^_^

p/s: xde kena mengena dengan parti mana2. just nak inform untuk korg je okeh.peace no war

Wednesday, October 31, 2012

J. Lo Look-alike and Dance Competition

at 1:26 AM 0 comments Links to this post


If you are a hard-die-fan of J. Lo, lets join the competition. You'll have a chance to win RM500 000 worth!!! Visit here for more information.



Petua Untuk Demam Campak @ Chicken Pox

at 1:06 AM 0 comments Links to this post
Ada macam 2 petua yang aku dengar sejak kena chicken pox ne..ada yang lawak, ada yang macam tak masuk akal, ada yang pelik, tapi..hantam saja la labu..hoho

Petua 1: Mandi dengan air daun semambu
Google
Ramas daun ne dengan air, lepas tu mandi air nye.. Lepas tu badan comfirm ada bau klorofil.

Petua 2: Pantang makan

Jangan makan benda2 yang gatal macam seafood. Udang ketam semua tu memang la sedap, tapi elakkan la sebab gatal. Dah la xboleh nak garu, kang merana xpasal.

Petua 3: Jangan kena air hujan

Time aku tengah post benda ne, hujan memang tengah lebat giler. Kenapa xboleh kena hujan? sebab nanti lekat parut sebesor duit syiling 1sen.haha..x pcaya? try la..

Petua 4: Minum 'air tawar' (xde la petua sgt)

Of course la air masak tu tawar kn. Maksud aku, 'air tawar' yg orang ubat kan. Tapi jangan pegi mintaj dekat bomoh plak.syirikkkk

Petua 5: Petua tak nak bagi jangkit

Petua ne agak lawak sebenarnya. Ne TokNjang yg buat kan 'air tawar' yang bgtaw. Dia cakap, letak halia dengan duit syiling 1sen yg merah tu kat dalam kolah mandi. Kalo xde syiling, cari dawai, ikat dekat telinga belanga. Biar je dekat situ.

Petua orang dulu2 memang pelik, tapi kadang2 menjadi jugak, sebab dorg da makan garam gula lebih dri kite kan, so ikot je la.huhu.. Kepada sesapa yg da join my pox club, slamat mencuba :D


Monday, October 29, 2012

Softlan Breast Cancer Charities

at 2:03 AM 0 comments Links to this post
Pledge your support and help raise RM100,000 donation for various breast cancer charities.

     5 ways for you to pledge
  • Purchase selected Softlan products
  • Visit roadshow and sign the pledge
  • Snap a photo at their photo wall
  • Snap and upload photo via Facebook app
  • Share campaign message on you Facebook wall


Any more details visit here and lets support them!!







Sunday, October 28, 2012

OH! Dicampak Oleh Demam

at 10:29 PM 0 comments


Its been a week since I was infected with chicken pox virusesseesss.. According to my mom, dulu masa kecik dah kena, tpi yg kecik je, skg ne kluar yg besaQ-besaQ punyaa..naseb baek 'jerawat' dkat muka xbyk sgt..tpi yg atas idong tu bapak clearrr..dok jaoh sbatu pon bley nmpk..adek ak ckp nmpk mcm taik lalat baru.hampesss!!!
 source: Google

Baru aku taw..sakit rupenya 'jerawat' ne..yg paling sakit dkat blkg kepala dengan blkang badan..fuhhh..nak tidoq pnya la sakit.terpaksa tdo slow2, kalah org dlm pntg.haha..dah la sakit, tambah dengan gatal2 plak.nak garu memang tak la kn.maw bdarah bdan aku..tahan je la..solution nye..time mandi ak buka shower kuat2, biar air shower yg garu kn.sedap~~haha :D

Ne dah hari ke 7, tapi still sakit..jrawat pon still x kring lagi..mc ak smpai esok je..so, esok ak nk p klinik nk smbung mc.boley smbung cuti.yehaaaaaa..

Aidil Adha 2012

at 10:28 PM 0 comments
No baju raya..
No tudung raya..
No raya-raya..
Yang ade..demam campak jer!!!huhu

Hari raya, aku mampu pakai tshirt dengan kaen batik je.memang sempoi habes!haha..stylo kn?? :D makan pon xboleh nk maen belasah je, kena pantang..plaing tnsion, lemang pon xbley nk makan, tkot nnt nanah 'jerawat' tuh..tpksa la than air liur.huhu













 source: Google

Tuesday, October 16, 2012

15 October 2012. Isnin

at 1:07 AM 0 comments
Isnin..macam biasa, ak kena join kelas bdak2 degree..hari ne lecture about bacteria..ak agak bersemangat sebab at least ad jugak bnda yg ak da blajar + ak still igt..mcm last2 week, blajar psal phylum laen, serious mmg nk muntah sbb xtaw pape.tpi mmg ssah pon!! hehe..

petang, as usual, ade lab..dorg kena observe coffee rust, guna microscope la, xkn guna lobang idong kn.haha..aku join bench bdk 3org ne..tengok dorg wat, smbang2 cket..pastu ade sorg budak ne, observe slide, pkai 4x..lpas da nmpk, ak ckp la, tukar la 10x plak..pas2 dia ckp da xjmpa..xnk buat dah la, tkot pcah slide, rpt sgt..so, ak biar kn je la..after minutessss berlalu, ttba rasa nk usya ape yg dorg dpt (poyo2 je nk nyebok)hehe..ok, dah nmpk!! tpi kcik sgt, soo ak tukar la 10x..ok.clear!! adek, cuber tgk ne..taw dorg kate ape?wahhhh..hebat ah!! haha..nk tgelak pon ad.pdhal ak xwat pape pon.tukar lens je pon.ahaha..ttba trasa kembang smangkok :P
         
pastu tringat la zaman ak mule2 pkai microscope dolu2.ak pon x reti jugak!!lpas tu bila ad org bley jmpe, msti aku kagum.haha..then, time klas ape ntah, ak berazam nak blajar cm mn nk pkai microscope ne sbb abg muzammil slalo bising..korang nk pkai bnda ne pon kena tawu cm mn..bkn bley pkai je..so, after that, slow2 ak da bley guna.kalo x mmg x jmpe la.bile da jmpe, ilang..asyk ilanggg je.tnsion!!hoho

so..moral of the story, nak blajar pon kena pelan2 kayuhhhh..xbley kayuh laju2 sgt..nnt xsmpat nk brek.erk?ap ak mrepek ne.haha..phm x? pndai la korg trnaslate kn bhasa pujangga ne.hoho

Monday, October 8, 2012

2nd Day Driver

at 9:25 PM 2 comments
Semalam aku sleepover kt umah Ned, sebab dia xbrani nk drive balik sorg2,so aku temankah la dia blik..dalam bilik kitorang layan Running Man, gelak mcm org sakit jiwa je.haha..

pagi ne, terpaksa la aku bangun awal, sbb jaoh + driver bwk slow (jgn marah ned)haha!!
after minum2 smua, kitrorang naek la keta..da kluar parking, pastu nak reverse..tiba tiba.....dummmmm..opsss..alamak, terlanggar keta kat blakang, keta kwn bpk dia.keta xde pape, calar cket jer..yg trok nye keta kembara yg kitorang naek ne, abeh kemek + 'tepleot' bumper blakang 2.haha...xpe la, bnda nak jdi, nk wat caner kn.huhu..

Go ned..i know u can do it!! haha..relax la..awal2 drive mmg la kekok cket..lpas ne cmfim mu hbat.ntah2 bley join F1 kt sepang tuu.haha!!

Thursday, October 4, 2012

Day 2: Sg Buloh to Penang + 1st day keje

at 2:08 AM 0 comments
pagi2 buto ak da bangun mandi..semangat lebih..1st day kot!! haha..kol7.15 da kuar umah, sbb nk tgk2 jalan..pastu balik umah, amek moto, pegi balik jalan td..keje pak pandir btoi!! ne smua kwn ak pnya psal.pnakot ya amat!! xbrani nk balik sorg2.trok3.haha

ptg 2 mak ak kol, ckp da smpai ipoh..singgah umah kwn ayah ak jap (amboiiiii..bjlan snggoh)..mghrb, da slmat smpai umah..alhamdulillah, slamat smuanya.huhu

first day ak??ok la..xde wat kja ap pon..just ikot sv msuk klas + lab bdk dgree (ehem3..ak da abes dgree.ahaha)..naseb baek ade kakak senior time kt unisza dlu..bley gak bwat kwn, kalo x mmpos ak nk survive sorg2.huhu..lunch En hailmi blnja ktorg, nk mraikan org baru la katakn.kui3..

k la..nk g punch card..jom balik!!!

Wednesday, October 3, 2012

Day 1: From Penang to Serdang

at 1:10 AM 0 comments
tepat pukol 10.20am, btolak dri rumah. Odw, singgah dkat sg perak, mkn2 kygkan prot.truskan prjalanan, singgah dkat---------------(xingat kt mn). mkn2 lgi..kitorang bedal laksa, bihun grg, mee grg, bakso..air sume teh o je, cume ais dgn panas je.haha

jalan lagi..smpai la Penjara Sungai Buloh..singgah ambek moto, rehat2 jap..terus g Serdang plak..Pak ngah ak as the tour guide, mcm biasa suka bwk laju smpai kitorg tsesat kt blakang..2 bji keta + 1 moto.thax to my dad sbb mrempit utk anakmu.hehe

masa dlm keta, tgh follow ayh ak dri blkg, ttba rasa sebak. tengok, betapa hebat nya pengorbanan seorang ayah, sanggup merempit nak anta moto anak dia wlwpon sejam je nk g Serdang, tpi sangat bhrga kot!! ayah cakap--> 'xpa, anak ayah punya pasai ayah sanggup aih.naek moto dri penang mai serdang pon sanggup'..terharu x??

mak ayah keluar dwet bribu2 anta ak, aku xkeluar 1 sen pon (sbb ak xde dwit pon)..lepas ne kalo da dpt gji, xingat kt mak bapak mmg bayngiong lah..kn? and malam 2, ak sangat sedih ++++ rumah sewa yg xbrapa best, org dlm umah smua ok, cndition umah je xbpa best.huhu..mlm 2 ak tido bpeloh2, xtaw knapa, pdhal ak sjuk je, xpnas mn pon..


Friday, September 28, 2012

Pelakon Kanak-kanak Paling Best!!!

at 7:02 AM 0 comments
Selalunya, kalo sebut pelakon kanak2 mesti orang ingat Mia Sara Nasuha kan??
tapi pada aku..budak Aqish or Puteri Balqis lagi best kot..dia punya lakonan superbbbb... xmcm Mia. Mia pon pndai blakon, tapi Aqish pnya lakonan lagi best!! sgt menjadi, xnmpk mcm dia hfal skrip pon..
Photo: Salamm sayanggg.1st day shooting 'Aku Bukan Mashitah',,bersama kakak ery malik dan  eryn eryna,,semoga semuanya berjln dgn lncr.aminn,,:)   Photo: Aqish sedang bersama kita di MHI,,,seterusnya Nur Ramadan 9.30, ,,di tv3,,,,salam sayang buat semua dari Aqish,,,:)
Paling mahal pasal budak ne kan..sebutan 'sssssss' dia..haha..cute!!! perasan x dia ad dlm iklan susu ape tu..nesprey ke ape ntah..haaa...cube tgk btol2 sssssssssss dia..comel kn..haha



2 Hari lagi...

at 1:19 AM 0 comments
Ada 2 hari je lagi utk ak bfoya2 kt umah
Lepas ne da xbley nk tdo2 lepak2 lgi da
Wateva it is, harus bersyukur 
Sebab Tuhan dah tetapkan jalan tu
So, terima je..Berserah + berusaha
Chayokkkk!!!

Wednesday, August 15, 2012

Iklan Raya BERNAS 2012

at 11:35 PM 1 comments
Dulu before iklan ne keluar kat tv, ramai sangat yang post kat fb ckap iklan ne best, tapi aku xtrasa nk tgk pon sbb mls..then, for the first time keluar kat tv, seriously aku memang nak mengangis, sedih kot..ingatkan nak balik tengok mak dia, rupa2nya balik tgk kubor je..pastu baru aku tringat..oooo, video ne la yg dorg dok post kt fb 2..then ak search la kt youtube..


serious memang aku menangis giler tengok full version video ne..sedih!!!! bayangkan la kita kat tempat dorang, memang la sedih kn..paling sedih part die p kubor..adussss..meleleh2 air mata,berjuraian + tersedu2 sbb terover excited mngis.haha..pape pon, director video mmg cukop best, sbb bjaya buat org sedar & terkesan dgn video ne.. hope there'll be more videos like this in becoming raya ^_^

Friday, August 3, 2012

Weightlifting Injury - Olympic 2012

at 1:03 AM 0 comments
A 77kg weightlifter, Sa Jae-hyouk from South Korea..
What happened to him?????

His ELBOW WAS SERIOUSLY DISLOCATED as he attempted a 162kg lift in the snatch!!!
can u see it???
seriously...sakit!!!!

This video shows how it happened..pregnant women, heart attack or even heart broken persons are advised not to watch this 

Sources: Yahoo, Youtube

Thursday, July 26, 2012

Result da Keluar!!!

at 1:44 AM 4 comments
Alhamdulillah...at last, keluar jugk result sem8.hehe
agak takot sebenarnya nak cek result kali ne sebab paper communication seriously aku mmg hantam giler2 punyer..kaw2 punya dok pulun menipu..tapi naseb la kn..x fail and x perlu repeat..hehehe


opssssss..tepaksa di black kn..malu nk tnjuk..haha

Friday, July 13, 2012

Bercinta di Zaman Pesbuk!!!

at 12:16 AM 0 comments
perlu ke kalo couple kena expresskan your love dekat pesbuk???
perlu ke bgtaw smua orang 'pakwe saye tengah merajok skg'???
perlu ke bgtaw..'tdi pakwe saya mintak clash, tpi sya syg dia lagi..'???
perlukah????????

facebook ne banyak function dia, pandai2 la gune kn dgn btol..xpyah la nk feeling2 sgt..xpadan dgn bdk skola, gatai melebey dri org tua..maybe hang syiokkkkkkk kot bile post mcm 2, nnt org taw, emmmm aku tgh hepy skg.ak ade pakwe, pakwe aku romantik..piiiiiiirahhhhhhhhhhhh..haktuiiiiiiiiiiiiiiiii...bley jalan ddah!!

ingat sama dosa pahala 2..da la smyg pon xbpa nk pnuh, dok wat dosa tambahan plak..best sgt lah?? blajaq dlu adek2 oiiii..biaq msuk u dlu kalo nk mngedik pon.at least nt nk minang ank org, ad gak bnda nk bgga..nnt da abeh spm xkn nk kja kilang ja? ckop ka nk bela ank org dgn dwet kilang 2? mmg la ckop utk sstngah org, tpi kalo kes hg ne, ak xrsa hg mmpu idop mcm 2..paham????? sedor dri sikit yeeeeeee...

Tuesday, July 10, 2012

Pelik.....

at 8:59 AM 0 comments
11.30pm - ayah cakap---->
'dah nak tido?? sesuatu yang pelik bila kak ngah tido awal.haha'

perghhh..kena sebijik dekat batang idong ne.hehe..memang jarang atau lebih tepat 'pelik' bila aku tido awal sebab ak ne species burung hantu.suke bjaga malam + tdo lambat.hehe..tpi mlm ne dsbbkan ak penat, td bgun awal, tmbah plak angin mlm yg sejuk + hujan renyai2 ne..memang sodap lah nk  tido!!! k huys..gud nyte.have a cuwit romantic happy lullaby cuty pumpkin dream yeahhhhh..haha

Tuesday, June 26, 2012

Aku x Suka Menunggu....

at 12:51 AM 3 comments
I am waiting for someone......not-ikhlas-able

Serious tengah geram giler ne..bley plak kena tipu idop2.adoi laaaa...
aku ingatkan dia nak mintak tlg antarkan je..skali dia soh tunggu smpai pkol 5..2 jam lebey nk tgu?? giler ke hapo..tadi mase mintak tolong xnak bgtaw awal2, kena tungu..kalo ak taw xde nye ak nk tlg antarkan..
naseb baek ak tawu pon da tengah odw, kalo b4 drive, memang ak xnak ikot da.lantak hang la nk p naek hape pon...


you should know this--> WAITING is HURTING

Saturday, April 14, 2012

Ayat Power

at 1:13 AM 2 comments Links to this post

Friday, April 13, 2012

Manusia Perangai Kera

at 7:37 AM 0 comments Links to this post
harta baru sekangkang kera..tapi perangai dah lebih dari kera, jebon, babun, berok ++++++....
apa punya manusia la kn..dari dulu sampai sekarang xabeh2 nak mnyusahkan idop aku 1 family...dulu masa babun ne xwujud, bahagia ja, aman sentosa mat saleh cakap..haha..

jenis xreti nak jaga hati orang, jenis nak tayang harta, jenis nak kaut segala harta benda, & yg pling penting jenis xreti nak puas tengok kebahagiaan orang laen..pelik btoi la manusia mcm ne.ntah hape2 ntah..cam bagusssssss..ada sepinggan nasi, hang nak telan semua, ada segelas ayaq, hg nak hirup semua.pa cerita??? kira pala hang ja..xpa.kalo hg yg guna xpa, pkai ja, orang laen xbunyi aihhh..tapi cuba kalo org laen yg guna..maw hingaq 1 Malaysia aku rasa..Najib pon nak letak jawatan kalo hg mngamuk..

tolong la beram dari mata aku ne.meluat tgk hg!!! mnyusah kan ja..aku kalo jenis mulot semboq orang dah lama ak semboq!!! lama dah ak tahan, jangan smpai aku melalak depan2..air yg tenang jgn sangka xde buaya kasi peribahasa sikit

Bowling Time With My Adek2

at 7:22 AM 0 comments Links to this post
Semalam, sangatlah boring..then, aku suggest kat adek2 aku..jom p maen bowling ^_^...comfirm la depa nak ikot kn..gila xnak...haha
pinjam kete kak aku, drive pegi Bowling Center @ Park Avenue Hotel.. then maen dengan masyukkkkk nyer..best sangat..sebab ape?? sebab aku xcuci longkang sangat.haha..selalu nya ak la juara cuci longkang, tapi kali ne hebat plak..xpenah2 dapat A+, tetiba dpat.wah!!! hebat lah~~ haha

time maen, kami letak nama Zara, Sofea dengan Humaira (nama ank buah) ^_^ sape menang??? jeng jeng jeng..comfirm la Humaira @ Ainu Shahirah..haha

tadi nak pergi skali lagi, tapi xjadi sebab pakcik aku kerja, kalo x bley maen ramai2.xpe la, tgu cuti bulan 6 nnt kite pergi maen lagi~~~

Thursday, March 15, 2012

Sekupang Payah Nak Cari

at 8:31 AM 4 comments Links to this post
tengah best2 layan fb..tetiba Amie masuk dlm blik, tanye aku....

Amie:  kakngah..sekupang tu susah nak cari kan
Aku:    kenapa susah plak..senang ja
Amie:  btoi laa..dulu kn, masa Amie skola, cikgu kata..kamu jangan suka membazir duit mak bapak   
            kamu.sekupang pon payah nak cari taw x..
Aku:    ??????????? (tergelak terguling2) hahahahahahhahahahahaaaa
 
Amie:  laaa..kenapa gelak plak..btoi laa..
Aku:    maksud cikgu Amie, nak cari duit 2 susah..nak cari sekupang pon payah, mcm mna nk cari seratus,   
            seribu, sejutaa..susah nak himpun duit bagi byk..bukan nya dia nak habaq kata duit sekupang tu susah 
            nak jumpa..banyak ja duit skupang tu.p tengok kat dlm tabung, dlm beg duit kngah pon banyak..
Amie:  laaa..mana Amie taw.Amie ingatkan duit sekupang tu payah nak cari..hehe
syiling baru vs lama


Saturday, March 10, 2012

Pencuri Yg Stupid

at 6:31 AM 2 comments Links to this post
hari ne dah 2orang housemate aku ilang barang...yang xley blah nyer, sorang ilang shampoo, sorang ilang conditioner...PENCURI 2 ade masalah kulit kepala ke ape, smpai bley curi 1 set tros..aku memang pantang orang yg suka mencuri ne..cam baguss je.apsal yg bangang sangat xtaw..hg ne org islam ke kapior?? kalo ikot hukum hudud bley potong tgn taw x...
aku memang pantang orang yg suke mencuri ne..sebab dulu dompet aku pernah kna curi ngan rumet aku sendiri!!! memang sakit hati..da la locker sbelah2 je,bley plak dia mencuri.natey korok btoi laaa...pastu, dah terkantoi xmo ngaku plak.memang nak kena lepuk la kan..start dari hari 2, aku mmg pntang kalo dgr bb curi2 ne.rasa nk bgi pnmpor laju2 je..grrrrrrrr

so..kpada sang PENCURI..insap ler..umor makin mningkat, pahala mkin btambah ke idok??? cukop2 la wt keje xsnonoh tuh..skg ne maybe ko xterkantoi..tpi ingat, Allah nmpk ape yg hg buat..dpat kat aku taw ler..aku flush kpala hg dlm toilet bowl!!!! 

Friday, March 9, 2012

Love Letter for Them

at 10:27 PM 2 comments Links to this post
hai mama & papa baru...hepy x dapat baby hari ne?? mesti la happy kan..haha
comei gila la baby ne..nama ape?? xgtaw pon..surprise la konon nye kn...nseb baek xkluar bby laki.kalo x pakat garu kpala la nak cari nama apa.hihi
seriously aku xsangka hang dah jadi 'emak' n wan dah jadi 'ayah'...congrats!!!! lepas ne 22orang da xley nak tidoq sedap2 dah..pagi2 buta ampa kena bangun bncuh susu..pastu lawan bsengkang mata jaga baby nangis, tukaq pampers...haaaaaa..tang tukaq pampers ne aku xley blah..dulu masa kecik2, aku je yg slalo basuh berak adek2 aku.kak ak ne jgn hrap la.asyk nk muntahh je..so, skg ne hang dah ade anak sendiri.mai kita tengok..hg nak muntah ka nak pengsan ka..hahahaha..
satu lagi bab jaga baby..hang memang FAIL!!! serious ak bgtaw dia ne xpenah dukung baby yg baru 2 3 hari..kalo dah nak dekat stahun baru dia pgg.sebab takot, baby 2 lembik sgt..hahaha..dulu penah suruh dia pgg ank spupu aku, dia xmo.takot..then aku ckp--> 'abeh 2,nnt hg branak nnt sapa nk dukung??'..dengan slumberdog nye dia ckp 'hg la tlg dkung smpai dia bsaq'..hampasgas punya manusia!!! tapi xpe..advantage la jugak sbb husband hang pndai pgg baby..kalo x tpksa la ak stop study smata2 nk jaga ank dia poyo x aku?



stakat 2 je la kot love letter aku utk mama & papa baru..pape pon congratulation!!!! jaga ank elok2.make sure jdi ank yg solehah.jgn ikot prngai gatai mama dia sudah.wakakakaa...tapi aku cmfirm..anak ampa mesti kuat tdoq mcm mama & papa dia jugak.kui3..

New Born Baby in The House

at 9:41 PM 2 comments Links to this post
wah..hari ne aku sangat happy..baby-in-the-womb da slamat di lahirkan pagi ne..syukur alhamdulillah ^_^ opssss..bukan baby aku..baby kakak aku.hehe

disebabkan smalam ak tdo lmbat, so pagi ne sangat lah liat nak bangun...
pukol8.30 ade org kol..
'hello..'
'hello..oiii dok tdoq lagi ka..bangun3'
'eh..sapa neh??' (sangat ngantuk smpai xnmpk sapa yg kol)
'abg wan laaa..ne nk hbaq..kak dah msuk labour room dari kol6 pgi td lgi'
'ya ka????? waaaaa...dah nak bersalin ka???' (tros mata segar cm baru lari 100m)
'blom..tdi baru buka 4cm..tengah tunggu lagi ne'
'owh..okey2.nnt ap2 hal mesej taw'
'ok...bye..assalamualaikum'

pukol 9.30 dapat mesej from my abg ipar..
'Alhamdulillah dah selamat..tp ad kat dlm lagi'
yeaaaaaaaaaaa..dah branak!!syukurr..eh, baby ape?? tros kol wlwpon krdit tgai 1ringgit je lgi..
'hello...baby apa??? brapa berat?' (ehem3..suare mcm nk ngis je org disana..teruja kot ^_^)
'baby gurl..baru lepas azan + iqamat..xtmbang lagi pon'
'owh..bulan cerah ka bulan gelap..haha'
'idung ikot kak..kulit dia merah gila..comei!!!' (puji ank sndri nmpkkkk)
'wahhh..xsabaq nya nak balek!!!!! ok2..kem slm kat dia taw! bye!! congratsss!!!'


aku geram giler tgk bibir comel dia ne..waaaaaaa..nak balek!!!!!!!
 

BILA JEJARI MENARI DI KEYBOARD Copyright © 2011 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by web hosting