Wednesday, December 28, 2011

Ombak Rindu Full Download :)

at 8:29 PM 0 comments Links to this post
finally...after berzaman aku tunggu download link OMBAK RINDU
ade jugak..yehaaaaaaa~~~ xsabor nk tgok

thax CERITAMASTER.COM for the link...
so, for guys who want to download this movie
here is the link..enjoice

*****OMBAK RINDU DOWNLOAD LINK*****

   

Thax Taylor Swift

at 8:12 PM 0 comments Links to this post
3 more days to celebrate new year 
MEANS THAT
3 more days to celebrate FINAL exam
yahoooooo~~~

t.a.k.ot.....
but will be more calmed when Taylor said-->
'take a deep breath and you walk through the doors
its the morning of your very first day '

thax Taylor Swift for the nice lyrics :)
haha

It Is Annoying When......

at 8:01 PM 0 comments Links to this post
it is annoying when you know but you pretend that you dont know

it is annoying when u learn something but you dont want to share

it is annoying when you want to share others idea but you keep ur brilliant idea for urself

it is totally annoying when you make annoying face that make me feel like
'oh...you r so annoying dear'.........................

Friday, December 23, 2011

I Love You

at 5:17 AM 0 comments Links to this post
only God knows me better than others
just keep running 
and never turn back

He always gives the best
and all i need 
is to pray for the rest


thanks Ya Allah for all the precious moment i ever had
never forget it till the death

**Allah never forget us, but we always did**

Monday, December 19, 2011

Dia Pakai Tudung Tapi..........

at 10:40 PM 0 comments Links to this post
owh wanita...kau sangat comel bila bertudung..gambar dlm fb Alhamdulillah semua bertudung, xnmpak rambut pon..sronok tengok...tapi bila kau kluarkan 1 post ne.membuat kan aku pikir kau bod*h..

"kak ita cakap--> awak comel bila xpkai tudung, rambut ikal macam Ana Raffali, laen sangat bila pakai tudung"

perlu ke bgtaw kat smua wrga fb yg rmbut kau ikal seperti Ana Raffali???????
adusssssss

P Solat La Wei..

at 9:56 PM 0 comments Links to this post
umor da 20 lebih da..sepatutnya da boley pikir la kn..dari tadika lagi cikgu cakap...
SOLAT ITU TIANG AGAMA..tiang 2 lebih kurang macam tiang rumah la jugak..kalo rumah xde tiang, cam mn dia nak bdiri..kn??kn??

ape aku patot buat erk kalo KAWAN aku terang2an xSOLAT...bajet alim giler la..konon anak ustz, ank ustazah, tapi solat pon x..apa kessssssssssssss~~~

sebab tu la idop hang x tenteram..asyik cari salah orang je.orang pon menyampah tengok hang..hrap muke je cun melecunnnnnnn tapi cm.........................................
jangan sampai dah lumpuh 1 badan, nyawa kat ujung tanduk, baru nak p cari kaen telekung sejadah bagai...sama2 la kita insaf k..aku pon jahat gak, tpi xde la sampai sengaja xmo smbyg kn..INSAFLAH~~

Perlu ke??????

at 6:54 PM 2 comments Links to this post
isu terbaru...'ada org terasa diperlekehkan time presentation'

pelik la..presentation hari 2 x serius mana pon.apsal nak terasa lebih plak..lek laaaa...bende bley settle..bukan nya amek mrkah smpai 100% pon...normal la 2 kan, time present ada orang nak soal itu ini, sebab xpaham @ watsoeva, so kta as presenter try je la jwb p/s: ak pon xreti jwb, wlwpon kita sendiri xtaw kita merapu ke, merepek ke, menipu ke...

dalam banyak2 group, aku rasa group aku yg paling merepek..hahahaha..so what?????? biar r.memang xpaham pon..memang ktorg merepek pon..dan yg pling btol nye..kitorang copy je gmbor dri tenet...sbb 2 mngarot xtentu hala...siap ada yang bertanya sebab xpaham, tapi relax r...kwn2 kite gak yg bertnya pon..

yang nak marah xtentu pasal knapa? perlu kew??????? ak pon xtaw sape sbnanya yg 'over' marah & 'over' acting 2..tapi chill la bebeh..bende 2 maen2 je pon..org yg btanya 2 pn da sampai rasa bsalah kot.lek laaa..cool ok...da tgal 1 sem je lgi pon nk lawan btnya neh..relax2 sudey~~

Tuesday, December 6, 2011

Hukum Dye @ Warnakan Rambut

at 9:34 PM 0 comments Links to this post
Ramai sangat orang Islam yang dye rambut skarang ne..ada yang tak tahu hukum, ada yang cakap dye 2 halal, so bley la nak pakai..tapi pernah tak korang search ape HUKUM DYE RAMBUT ne sebenarnya..jom kita baca kat bawah ne..taken from halaqah.net


"Hukum mewarnakan rambut (sabgh al-sha'r) adalah harus kecuali mewarnakan rambut dengan warna hitam berdasarkan satu hadis riwayat Muslim, no. 2102: Ubahlah warna uban ini akan tetapi elakkanlah daripada warna hitam (menghitamkannya).

Warna hitam hanya diharuskan bagi mereka yang menghadapi penyakit beruban walaupun masih terlalu muda dan untuk muslihat perang. Namun mewarnakan rambut adalah makruh bagi golongan muda yang tidak bermasalah.

Pengecualian dikhaskan kepada para isteri yang berbuat demikian atas permintaan suami atau diizinkan oleh suami.



Hukum ini bertukar menjadi haram jika tiada tujuan tertentu seperti untuk suka-suka atau dengan niat yang bersalahan dengan panduan syarak seperti wanita yang berbuat begitu untuk menunjuk-nunjuk atau berhias-hias (tabarruj) mempamerkan rambut kepada bukan mahram dengan mengabaikan syariat menutup aurat dalam Islam.

Begitu juga jika bahan yang digunakan merosakkan rambut anugerah Allah kerana ia adalah amanah Allah yang 'dipinjamkan' kepada kita.

Apa yang penting bagi orang yang ingin mewarnakan rambut ialah bahan pewarna itu halal dan telap air seperti inai (ini jelas harus dan disebut di dalam hadis) kerana jika tidak telap air, wuduk anda dianggap tidak sah.

Mengikut Persatuan Pengguna Islam Malaysia (PPIM), dari segi ramuan pewarna rambut yang berada di pasaran kita terbahagi kepada dua jenis. Kedua-duanya adalah halal dari segi bahan kandungan tetapi satu telap air dan satu lagi tidak, maka perlulah dipastikan terlebih dahulu.

Pewarna rambut yang dipasarkan biasanya akan tertulis pada kotak permanent dye atau semi permanent dye.

Mengikut kajian, jenis yang semi-pamenent dye adalah jenis yang tidak menyerap air dan ia tidak boleh dipakai oleh orang Islam. Begitu juga sebaliknya.

Hakikatnya, Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (Jakim) tidak pernah mengeluarkan sijil halal untuk produk pewarna rambut kerana ia dikilangkan di luar negara. Secara teknikalnya, Jakim hanya mengeluarkan sijil halal untuk produk yang diproseskan di Malaysia sahaja.

Tiada keharusan ditemui untuk mewarnakan rambut pelbagai warna pada satu kepala (tamyish al-sha'r). Ada ulama menghukumkan haram kerana menyerupai budaya orang kafir"



tepuk dada..tanya IMAN =)



at 8:58 PM 0 comments Links to this post
ingat lagi x zaman sekolah rendah dulu? b.e.s.t kan~~
time 2 otak pon senget lagi..tudung pon asyik on off je..sat pakai, sat buang..tapi yang pasti time PJK mesti smua org buka.haha..

dulu kalo ak xpkai tudung, aku suke sruh mak ikat rambut tinggi2 kat atas kepala...kawan2 aku paggil 'TOCANG POKOK NYOK'..haha..kalo mak ikat x tinggi, nanti ak merajuk, suruh ikat balek.lawak kan..haha

lagi memori zaman sekolah..giler r.i.n.d.u!!!

*kat sekolah ade salesman jual buku cerita. hari ne bagi list, esok dah mintak duit walaupun cerita 2 dah pernah baca.yang jual susu pon macam 2 jugak
*kat library, budak2 memang baca buku tapi just tengok gambar..bile ade prog nilam, baru la sibuk nak pinjam buku
*budak2 RMT selalo xmakan sebab xsedap, so, budak2 yg berduit @ yg xdpt RMT la yg akan makan :P
*pakai pensel box yg boley buka depan blakang, lagi banyak tingkat lagi bagus..

*maen lawan pemadam..tapi bila nak guna, sayang giler
*pakai pembaris yang bergerigi, kat dalam 2 ade air dengan bende berkilat2
*bulu ayam jadi ramping sebab selalu guna untuk rotan student
*budak darjah 6 takot giler nak kena BCG.tapi lepas cucuk, poyo je
*balik sekolah suka beli JoJo, xpon Dendang.Tora pon best jugak.beli semata2 nak mainan
*pakai kasut yang berlampu kat tapak
*katun paling glemer time tu : Dragon ball, power rangers, ultraman, ninja turtles, thundercats, maskman, Sailormoon, keluang man & byk lgi

#facebook#

Sunday, December 4, 2011

Wish You Were Here

at 6:18 PM 2 comments Links to this post
I can be tough
I can be strong
But with you, it’s not like that at all
There’s a girl
who gives a shit
behind this wall
You’ve just walked through it
And I remember, all those crazy things you said
You left them riding through my head
You’re always there, you’re everywhere
But right now I wish you were here.
All those crazy things we did
Didn’t think about it, just went with it
You’re always there, you’re everywhere
But right now I wish you were here
Damn, Damn, Damn,
What I’d do to have you
here, here, here

I wish you were here.
Damn, Damn, Damn
What I’d do to have you
near, near, near

I wish you were here
I love the way you are
It’s who I am, don’t have to try hard
We always say, say like it is
And the truth is that I really miss
No, I don’t wanna let go
I just wanna let you to know
That I never wanna let go
(let go let go let go let go)

layan video Wish You Were HERE!!! jangan join Avril menagis sudey =)
video

 

BILA JEJARI MENARI DI KEYBOARD Copyright © 2011 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by web hosting