Tuesday, December 11, 2012

Kredit Free Untuk Pengguna Maxis

at 7:54 PM 0 comments Links to this post
Anda pengguna Maxis??
Kredit dah habis??
Tak ada duti nak top up??
Jangan risau..Maxis ada penyelesaiannya.. 
One easy step to follow and u will get a free credit to call or sms your beloved ones. Very applicable in emergency situation.Try this now!!!!
Hotlink akan bermurah hati sedekahkan RM3 kat korang..
just simply click *767# jer...


Memori Masjid Kristal

at 7:32 PM 0 comments Links to this post
Pernah pergi Masjid Kristal? haaa..untung jugak blajar kt Tganu ne sebenarnya..boley pergi sokmo sini.hehe.. First time aku jejak kaki kat sini, mase hari pendaftaran as a degree student in UniSZA. Time tu masjid ne x fully developed lgi rasa nye sebab pintu masjid pon blom ade corak2 tulisan jawi tu.
Pintu masuk masjid

Pagi before pergi daftar, kitorang pekena nasi dagang masakan chef spesel isteri kwn ayah aku. Ntah ape silap nye, abeh semua orang sakit perot. Masa dekat hostel mak dengan mak teh sakit prot dah, siap tinggalkan cop mohor lgi dekat toilet tu..lepas tu kitorang moved to Masjid Kristal..Baru je masuk kawasan tasik, niat nak melawat masjid Kristal terpaksa ditukar nawaitu kepada nak 'uuu..uuuuhhhhh'

Disebabkan semua sakit perot serentak, kitorang terpaksa berhenti dekat toilet yg dekat dengan tasik tu.Emergency!!! OMG!!! toilet ne xsiap lgi la weh.. aaahhhhh, kire ape.janji boley melepas. ada lgi 1 problem, toilet ade 3 je.orang nye ramai..terpaksa bergilir2 la plak..pretttt sikit, keluar, bg org laen masuk, lepas tu masuk balik.hahaha..memang lawak giler..sangat2 memorable lah!!!

After 4 years, aku bawak balik kenangan itu bersama family tercinta. Bila masuk je kawasan ne, trus teringat peristiwa melepas tuu. Tergelak terguling bila tringat balik.haha..

Gambar semua xcantek..lighting xcukop ler, mlm2 ne..




Masjid Hadhari, Kerteh, Terengganu

at 6:43 PM 0 comments Links to this post
This is my first time masuk masjid ne. Cantik. Kitorang singgah sini dulu solat Zuhur Asar, b4 teruskan perjalan ke KT. Pintu untuk muslimah solat sangat lah nun jauh di belakang sana. Aku, mak and tok terpaksa tawaf semata2 nak cari pintu yang nalaaa punya jaoh tu.haha.. 

After dah ambik wuduk, ade 1 lgi problem..eh, mana tempat solat?? bawah ke atas?? hamboi..nk msuk msjid macam kena pkai gps plak, susah bebenor...After solat, pekena teh ais, teh panas, teh tarik sorang secawei..masyukkkk..

'Sembahyang lah kamu sebelum kamu disembahyangkan'




Tasik Banding

at 6:21 PM 0 comments Links to this post
Sabtu 1/12/2012.. first time excited giler nak pergi Terengganu, before ne malas giler rasa. Of course la, nak pegi konvoooo kot ^_^

After hours in the car, tiba lah masa yang ditunggu2..makan time!!! We decided to stop at Tasik Banding yang fofular tuh..memang best tempat dia sebab surround with the tasik with air2 yg super jernih tuh..best!!! Mane x best nye..berjam2 asyik tengok hutan je, nak boring mate ne, dapat tengok tasik pon orite la..hoho
Tuan haji ne pon sibok nak begambor



Monday, December 10, 2012

Kemalangan Maut di UPM (Berhampiran Fakulti Pertanian)

at 1:07 AM 0 comments Links to this post

Pagi tadi 10/12/2012, lebih kurang pukul 8, ada accident moto dengan kereta. Kawasan tu seriously memang selalu sangat ade org eksiden sebab org dri highway laju + x berhenti + ingat jalan dorang, padahal jalan tu UPM punye.sepatutnya orang dari highway kena stop bagi laluan, baru bley lintas.
Nak dijadikan cerita, arwah naek moto nak ke fac, ade klas pgi ne..moto tu baru lagi, DCB, plat Klate, remuk habes kat depan, kereta pon kemik jugak dorang ckp. Aku pon xsempat nak tengok sebab ak pegi awal. Arwah meninggal dekat situ jugak sebab cedera terok dekat leher. Innalillah..Kuasa Allah, bila Dia da tetap kita pergi waktu tu, xkira ape pon kite tengah buat, time tu jugak kita akan pergi. Terinsaf kejap ak. Japgi balik kena lalu kawasan tu. Ya Allah..takot nya...kuatkan semangat ya Allah!!
Al fatihah buat arwah Mohd Asyraf Aminuddin.
 

BILA JEJARI MENARI DI KEYBOARD Copyright © 2011 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by web hosting