Thursday, December 19, 2013

Friday...

at 10:48 PM 0 comments Links to this post
Jumaat.
1.00pm.

Pergi makan dekat seksyen 4, bangi.
Tengok dalam kedai, ramai sangat orang, lelaki ada, perempuan pon ada.

Order. Makan.
Azan..Time for solat jumaat

Meja sebelah penuh dengan abang2 hensem beruniform.
Kacak. Buncit. Bergaya. Semua ada.
Meja depan ada 2 orang lelaki sebaya pakcik2 ja.
Boleh tahan. sihat. buncit sikit.

5 minit...10 minit..20 minit..30 minit...
Azan dah 2x..Khatib dah baca khutbah.
Abang2 masih setia depan makanan. Sembang2. Gelak2.

Cik abang.. mazhab mana ni? dengar khutbah dkt kedai saja ke? xperlu pergi masjid ke?
Buat malu Islam yang lain je.
Masjid depan tu je kot..100 meter je.xjaoh pon.
 

Tuesday, December 17, 2013

Resipi Popia Isi Ketam

at 9:32 PM 0 comments Links to this post
This is the real recipe of Popia Isi Ketam..bukan letak crab stick sebatang lepas tu balut dengan kulit popia eh. No! No! No!
Here we go...

Bahan2 nye:
1. Bawang putih dipotong dadu (kecik2)
2. Lada hitam ditumbuk
3. Kiub ayam Knorr
4. Crab Stick (isi ketam)
5. Air















Cara2 nya..
1. Panaskan minyak. Tumis bawang putih sampai garing.
2. Masuk kan kiub ayam. (kalo isi ketam banyak, letak 1 kiub, kalo sikit letak half pon xpe.sesuai dgn amount crab stick tu sbb kiub ni masin)
3. Lepas kiub dah cair, masuk lada, air sikit, lepas tu lebor je crab stick tu
4. Air tu agak2 nak bagi crab stick ni kembang dan masak je. Kalau takot banyak, masuk sikit2..
5. Tutup api. Biar sampai sejuk. Dah boleh gulung dengan kulit popia.yeaaaaaaaaaaaaa!!!



Plisssss lah!!!

at 9:12 PM 0 comments Links to this post
Assalamualaikum wbt..lama xberbelog..terasa nak menaip pulak hari ni.hihi..

Aku tahu, semua parent kat dunia ni dah ajar anak2 depa untuk buat baik, sopan dan beradab!
Tapi yang aku pelik..ada sesetengah perangai manusia yang suka buat benda sesuka hati die je, macam mak dia xpenah ajaq..bak kata kawan ak lah..

1. Korek taikkk hidung depan orang
Tau la syok + sedap + berlemak korek taik hidung tu. Tapi kok ye pon, p la melombong dekat tempat xdak orang, masa mandi ka, masa uuu uuuhhhh ka..ini tak.masa dok tengok tv. Tau la focus sangat dok tengok tv tu, tapi xkan sampai korek hidong xhengat org tepi hang.bapak geli.lepas korek, gelinte, jentik.phewwwwwww

2. Dah melabur berjuta2, tak reti nk flush!
Hat ni memang aku hangin satu badan. Memang la toilet tu dibina untuk melabur wang berjuta2, xkira la wang syiling ke wang kertas ke..tapi nya, susah sangat ka ceqok jamban tu??? mak hang tak ajaq ka? xkan lepas hang melaboq mak hg p ceqok kot? yarkkkkkkkkssssssssss.. kalau xdak bau xpa jugak.ni ka, bau petai, jering, ikan masin, buah genuak semua ad.pekat xhengat!!!

Malas nk list banyak2.buat sakit hati  ja bila pkiaq balik..jom  makan! ^_^

Tuesday, October 29, 2013

Kerinduan...

at 2:27 AM 0 comments Links to this post
Rindu nak tulis blog!!!!
okey.tu ja.sekian

Thursday, August 1, 2013

Insomnia

at 9:45 PM 0 comments Links to this post
Pernah dengar pasal insomnia?
Haaa...mai sini cek nak habaq. Insomnia tu maksudnya, xboley tidoq malam. Kalau xboley tidoq siang jadi nama laen, ifobia.haha..
Aku memang selalu kena insomnia. Dulu mak ak cakap sebab aku selalu bangun lambat, matahari dah terpacak pon x bangun2 lagi.hihi..Tapi bila dekat unibesiti, aku bangun awal je, still xboley tdoq malam tu. So, mak ak pon da xboley nk go on dengan dia punya assumption tu.huhu

Semalam, aku try nk tidoq dari pukol 1.30..golek punya golek punya golek, tengok jam dah pukol 2.30. Golek lagi. Guling p kanan, guling p kiri, tgk jam dah pkol3. mak aih..kol bapa ak nk boley tidoq ne.adoyai..Last2 dah nak dekat kol4 ak bangun p buka tv smpai la housemate bangun nk sahoq.dasyat3...
Masa insomnia ne menyerang, ada 2 benda yg paling aku sakittttt hati sgt3..

'Mata mengantuk' tapi 'otak xmaw tidoq'

Dok pikiaq apa xtaw..abeh segala benda ak nk review. kucing beranak la, traweh la, smalam punya soq ak mkn apa, bbuka sok nk mkn apa, kalo bli ayam nk msk ap..tudia...segala bnda nk pkiaq.smpai xboley nk cntrol otak ne.segala doa ak dah baca, tpi still..oh my!!!!

Boley jadi mata panda kalo hari2 mcm ne..sigh..
 

BILA JEJARI MENARI DI KEYBOARD Copyright © 2011 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by web hosting