Monday, April 29, 2013

Kisah Pakcik Teksi

at 7:57 PM 0 comments Links to this post
Al kisah..pada suatu petang, aku menahan sebuah teksi lalu menaiki teksi tersebut bersama seorang lagi rakan ku.

Setibanya di kawasan perumahan ku, terdapat banyak bendera politik yang dikibarkan termasuklah BN, PAS dan DAP. Al maklumlah, pilihan raya sudah dekat. Lalu pakcik teksi bertanya;

'sape calon kawasan ne ye'
'ntah la pakcik, kitorang nampak gambar calon BN dengan DAP je kat sini'
'oh...pakcik mengundi kawasan Klang. Pakcik orang BN, tapi sebab calon BN dekat sana xde melayu, pakcik xundi la, pakcik undi yang laen. Pakcik xkisah parti apa, janji orang melayu, jangan sampai negara kita tergadai kt bangsa laen je'
'oh... (sambil berfikir)'

Betul jugak cakap pakcik tu. Aku yang anti politik ne pon tetiba tersentap dengan kata2 beliau. Pada aku, xkisah parti mana, asalkan dia boley perintah dengan betul. Thats all. Tak payah nak fanatik sangat sampai maki parti laen macam orang xde agama. Ingat..

MATLAMAT TIDAK MENGHALALKAN CARA.

Kes Buli Lagi...

at 7:46 PM 0 comments Links to this post
Geram betul aku tengok video buli ne,
agak2 la wei,
hang ne pompuan ka betina??
suka2 hati nk sepak kepala orang,
sumbat stokin dalam mulut dia,
hang memang krangjaqqqqqqqqqqqqq kn???

Kesian mak bapak hang,
bagi duit suruh p skolah, hang p buli orang,
kecewa depa taw x??

Tak sanggup nak tengok sampai habis,
kesian kat budak ne,
hampa ramai, dia sorang ja, memang la brani,
cuba kalau hang sorang2, dia bwak geng,
ada bran??? x kot kan..

Aku doa kat Allah, mintak2 keturunan aku xdak yang perangai mcam ne,
mintak2 tak dibuli, dan tak membuli,
kesian..
ingat..doa orang teraniaya di makbulkan taw,
so..beware lah anda2 semua. 
sekian!!





Tuesday, April 23, 2013

Nasib Seorang Ustaz...

at 10:36 PM 0 comments Links to this post
Dia seorang ustaz,
Dulu dia disegani,
Dia pernah disanjung dan dihormati,
Tapi,
itu dulu,
sekarang tidak lagi.

Kenapa?
Hanya kerana dia menyokong Parti X,
Setiap fatwa dan perkataan yang keluar dari mulut nya,
akan dijadikan bahan gelak ketawa,
konon nya dia fasik, tidak tahu agama,
walhal dia pernah di sanjung,
pernah dijadikan 'ustaz pilihan',

Hai Ustaz,
apalah nasib mu, kasihan ada, sedih pun ada,
mungkin kau patut berhenti sokong Parti X,
berubah ke Parti Z,
mungkin dengan cara itu,
kau akan disanjungi semula,
mungkin itu yang mulut tempayan itu mahukan.

Its okay Ustaz,
Allah knows everything,
mungkin pada mereka Parti X salah, Parti Z betul,
mungkin? kita tak tahu,
Ini cabaran untuk kau Ustaz,

Tapi apa pun,
pada aku, semua Parti menipu,
asyik nak tunding jari pada kesalahan orang laen,
asyik dia je nak betul, orang laen semua salah,

Sebab tu aku tak pernah nak sokong mana2 parti politik,
harap maklum.

Sekian., wassalamu.

Thursday, April 4, 2013

Den Kecewa!!! Cinta Kau Dan Aku

at 8:15 PM 0 comments Links to this post
This is one of my favourite novel ever. Sangat best dan tak meleret macam sesetengah novel laen, + aku sangat suka karya SITI ROSMIZAH. Jalan cerita nye pasal budak tomboy yang suke panjat pokok, pastu p  keja jadi driver and end up with marrying her bos lah (cerita novel..biase laa)

Novel ne 1-1-nya novel yang aku ulang baca balik, sebab ak memang xsuka mengulang2 neh.. Masa tengah melayan novel sempoi ne, selalu terbayang, kalo buat drama mesti mantop abes, sebab best sangatttttttt..lawak + romantik + heroin dia xde la biar je org kena kan dia, dia melawan jugak.
And last month (kalo tak silap), tetiba terbuka Tv1, dan tetengok drama ne, dan aku baru taw novel ne dah dijadikan drama.wooo, excited abeh ne.. tapi bila dah tengok 10 minit, rasa menyampah plak, sebab mcm xbrpa nk kena plak drama tu. xbest. baca novel lagi best. dah la ayat sebijik sejebon mcm dlm novel..hok alohhhhh...

kuciwa taw!!! smlm pon terbukak crita ne, dsebabkan dah nak abes, so ak layan la jugak cket2..rasa nya kalo abg aaron belakon best kot?? hahahha..



Tuesday, April 2, 2013

Instagram..sebab..

at 9:18 PM 0 comments Links to this post
I just created my Instagram account last few days..  yeahhhhhh.. makin gedeban aku sekarang kan?
Orang dah berzaman pkai, hang baru nk daftar? koman spanar..
Whatever lah..biarkan..

Dah lama nak create tapi malas sbb xnampak lgi tang mana best nya Instagram ne..
Tapi disebabkan one of my favourite idol  ada Instagram, of cos la i nak follow kn..

The lucky idol is............
Taeyeon unnie....saranghaeyo..

Because of u I buat Instag acc taw. U should be proud. hehe...

Oh....

at 8:47 PM 0 comments Links to this post

Its been a long time since I updated this blog..
Dah bersawang agaknya..
Huh!!!
Will be more active after this
Doakan aku rajin
Terima kasih
Yeahhhhhhhhhhhh...
 

BILA JEJARI MENARI DI KEYBOARD Copyright © 2011 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by web hosting