Thursday, December 19, 2013

Friday...

at 10:48 PM 0 comments Links to this post
Jumaat.
1.00pm.

Pergi makan dekat seksyen 4, bangi.
Tengok dalam kedai, ramai sangat orang, lelaki ada, perempuan pon ada.

Order. Makan.
Azan..Time for solat jumaat

Meja sebelah penuh dengan abang2 hensem beruniform.
Kacak. Buncit. Bergaya. Semua ada.
Meja depan ada 2 orang lelaki sebaya pakcik2 ja.
Boleh tahan. sihat. buncit sikit.

5 minit...10 minit..20 minit..30 minit...
Azan dah 2x..Khatib dah baca khutbah.
Abang2 masih setia depan makanan. Sembang2. Gelak2.

Cik abang.. mazhab mana ni? dengar khutbah dkt kedai saja ke? xperlu pergi masjid ke?
Buat malu Islam yang lain je.
Masjid depan tu je kot..100 meter je.xjaoh pon.
 

Tuesday, December 17, 2013

Resipi Popia Isi Ketam

at 9:32 PM 0 comments Links to this post
This is the real recipe of Popia Isi Ketam..bukan letak crab stick sebatang lepas tu balut dengan kulit popia eh. No! No! No!
Here we go...

Bahan2 nye:
1. Bawang putih dipotong dadu (kecik2)
2. Lada hitam ditumbuk
3. Kiub ayam Knorr
4. Crab Stick (isi ketam)
5. Air















Cara2 nya..
1. Panaskan minyak. Tumis bawang putih sampai garing.
2. Masuk kan kiub ayam. (kalo isi ketam banyak, letak 1 kiub, kalo sikit letak half pon xpe.sesuai dgn amount crab stick tu sbb kiub ni masin)
3. Lepas kiub dah cair, masuk lada, air sikit, lepas tu lebor je crab stick tu
4. Air tu agak2 nak bagi crab stick ni kembang dan masak je. Kalau takot banyak, masuk sikit2..
5. Tutup api. Biar sampai sejuk. Dah boleh gulung dengan kulit popia.yeaaaaaaaaaaaaa!!!



Plisssss lah!!!

at 9:12 PM 0 comments Links to this post
Assalamualaikum wbt..lama xberbelog..terasa nak menaip pulak hari ni.hihi..

Aku tahu, semua parent kat dunia ni dah ajar anak2 depa untuk buat baik, sopan dan beradab!
Tapi yang aku pelik..ada sesetengah perangai manusia yang suka buat benda sesuka hati die je, macam mak dia xpenah ajaq..bak kata kawan ak lah..

1. Korek taikkk hidung depan orang
Tau la syok + sedap + berlemak korek taik hidung tu. Tapi kok ye pon, p la melombong dekat tempat xdak orang, masa mandi ka, masa uuu uuuhhhh ka..ini tak.masa dok tengok tv. Tau la focus sangat dok tengok tv tu, tapi xkan sampai korek hidong xhengat org tepi hang.bapak geli.lepas korek, gelinte, jentik.phewwwwwww

2. Dah melabur berjuta2, tak reti nk flush!
Hat ni memang aku hangin satu badan. Memang la toilet tu dibina untuk melabur wang berjuta2, xkira la wang syiling ke wang kertas ke..tapi nya, susah sangat ka ceqok jamban tu??? mak hang tak ajaq ka? xkan lepas hang melaboq mak hg p ceqok kot? yarkkkkkkkkssssssssss.. kalau xdak bau xpa jugak.ni ka, bau petai, jering, ikan masin, buah genuak semua ad.pekat xhengat!!!

Malas nk list banyak2.buat sakit hati  ja bila pkiaq balik..jom  makan! ^_^

 

BILA JEJARI MENARI DI KEYBOARD Copyright © 2011 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by web hosting