Monday, July 25, 2011

Yang Mana Paling Menyocokkan Mata

at 12:13 AM 2 comments Links to this post
COUPLE 1: ABBY & ZUL








COUPLE 2: NORMAN & MEMEY


Agak2 mengkome-mengkome di luar sana..yang paling yang paling menyocokkan mata??

pape pon..doakan yang terbaek untuk diorang okey...


Besnye Jadi Norman & Memey

at 12:01 AM 0 comments Links to this post
dulu kecoh sangat bila Norman kena tangkap basah..semua paper, blog,berita keluar cerita pasal dia..dan yang paling xley blah, orang yang kena tangkap skax 2 si Memey Suhaiza..aku xkenal pon sape dia ne..pas2 kawan2 aku cakap dia la pelakon yang macam kayu kat tv2 2..ooooo


Time pergi mahkamah, siap pakai sedondon lagi; itam puteh..time interview siap gelak macam pontianak lagi.suke la 2..tapi kan..selalunya, orang kalo kena tangkap basah, dia slow je..malu sebab terkantoi.tapi diorang ne siap tersengih panjang lagi...seronok ke kena 'wet caught'?
  


xpe..benda da lepas..xyah pikir lagi okey...so, sekarang ne diorang ne dah betul2 bercinta and dah buat keputusan nak kawen..dengar kata tajaan berjuta-juta mak enon oiiiiiiii..kau ada??ahaaaaaaaaaaaa...


Majlis diorang fully sponsored by Jimmy Choo & Rafflesia------> 12 JUTA
baju saje 7.2 JUTA kauuuuu....


 


Nanti aku kawen, korang pon ringan2 kan la tangan nak menyeponsorkan ak okey..haha




kawan kawan......jom layan sini....

Sunday, July 24, 2011

Baby Astronaut Yang Super Cute

at 11:35 PM 0 comments Links to this post
Alhamdulillah...
Angkawasan negara telah dikurniakan seorang baby yang sangatttttttttt la cute nye!!!
Tahniah Sheikh Muzaffar & Dr Halina..anak korang memang comel, macam mak bapak die..


gambar sophea isabella


gambar sophea isabella

comel sangatt!!! 
*taken from Dr Sheikh Muzaffar Fan Club di facebook*


Nak cari duit lebih untuk raya ni? jom klik sini klik sini
 

Friday, July 22, 2011

Mat Sabu Balas Kenyataan PDRM (Video)

at 10:41 PM 2 comments Links to this post
Hari 2 aku letak video keterangan dari PDRM..semalam, dalam berita, Mat Sabu (MS) pulak balas kenyataan yg diorang buat...jom kite dengar..sedih je muke nengok...


Bile da tengok video ne, rasa kesian plak kat MS ne.smpai kena skru kaki dia..cm mane polis ley kata xkena langgar pon??? so sape yang kita nak percaya sebenarnya ne..ne la politik..semua x nak ngaku salah..semua nak 'A' jeeee..hahahhahahaha

MS kata, memang la pajero 2 xlanggar dia, tapi kereta waja yang kat belakang 2 yang rempuh kepala lutu dia  smpai dia terpelanting madam spiderman terbang...yang pasal kaki dia 2, memang la diorang bawak pegi dekat psakit biasa, tapi lepas xray, dia punye kaki 2 cedera, kena operate..

Dalam video sebelum ne, PDRM ada cakap, diorang akan saman MS sebab reka cerita padahal kena sikit je..tapi dalam video ne, MS pulak dengan bangganya cakap...

"saya takkan teragak2 untuk menyaman pihak polis"

Untuk yang anti politik cam aku ne..x perlu pikir banyak2.tengok je diorang nak gadoh ke, nak saman ke, nak ape ke..janji aku x kaco idop diorang, diorang x kaco idop aku..senang & simple..bila kena undi, undi je.xpon buat undi rosak.senang kn idop...hahahahahahaha

ONLINE SAMBIL DAPAT DUIT..NAK TAHU RAHSIA NYA..
KLIK SINI CEPAT!!! X RUGI PUNYA LA..

Jom Dengar Explaination PDRM..No Komen =)

at 3:34 AM 2 comments Links to this post
Ok..just nak share video ne..bukan nak menyalahkan sesiapa okey..korang pon taw kan..aku anti politik..semua parti aku x sokong..sebab semua same je.nak cari kesalahan masing2...

pasal BERSIH baru2 ne..pihak pembangkang cakap PDRM guna kekasaran yang melampau..sampai ade yang mati, yang kena langgar, yang kena sembur ngan gas pemedih mata & banyak lagi...so..nak cakap banyak pon x guna..just layan je video ne..aku ambek dekat youtube..semalam dekat berita pon ada...


Daripada video ne..nampak sangat pihak 'sana' yang sangat sangat sangat penipu...PDRM buat kerja je pon.jangan la nak menyalak tak tentu pasal..

Ok2..jangan marah..jap2..cube pikir..kalo rumah kita pencuri masuk..sape yang kite nak kol??Polis kan??btol x..kalo beg duit kita kena ragut, dekat sapa yang kita nak mintak tolong?? polis jugak kan..kalo anak kita hilang..polis jugak yang kita mintak tolong soh cari sampai jumpa kan...

So, senang..jangan la marah sangat dengan polis 2..diorang pon bwat kerja..kalo polis 2 ayah korang, korang nak marah jugak ke.mesti korang cakap dia jalankn tugas je kn..kalo ye pon xsuke puak kerajaan, jangan la polis yang jadi mangsa..diorang buat keje je pon..

Yang xley blah pasal excident 2..terang2an kot..xkena pon..so, pehal??? kadang2 xpaham dengan dunia ne..orang alim yang kita percaya pon bley menipu, apatah lagi orang x brapa nak alim 2..ntah la..

So..kita yang ade akal ne..buat la penilaian betul2..kalo suke kerajaan, xyah la nak maki pembangkang..yang pro-pembangkang xyah la nak menganjing kerajaan..kita dalam negara yang sma..kalo asyik nak cari salah orang laen bila nak aman..

Kesimpulannya, yang mana salah, cakap je dia salah.. yang mana bajet bagus, cakap je dia bajet bagus..yang mana suka wat bangang, cakap je dia bangang..politik..biasa la.kalo kita mengaku salah, nanti orang xnak sokong plak.btol x..haha...

ONLINE SAMBIL DAPAT DUIT..NAK TAHU RAHSIA NYA..
KLIK SINI CEPAT!!! X RUGI PUNYA LA..



The Best PROPOSAL Ever !!!

at 1:38 AM 0 comments Links to this post

Before korang tengok video ne..tarik nafas dalam2 dulu..hembus pelan2 kot mulut..jangan keluar kot bontot..okey..haha..


Amacam...best x????????aku bagi 5 stars untuk guy ne.sangat romantic + very the gentleman u!! haha...
dia punye proposal perghhhhh..terbaek kot..agak2 kat Malaysia ne ada x orang nak buat cam 2?? maybe sebab 2 jugak ramai gadis sama cewek di Malaysia dok gedik melayan mat negro.opssss..hehe

bes nye kalo de bakal suami yang propose aku cm ne..opsss..ade ke??????????
kalo de aku trima!!!! haha..tapi jangan la terima semata2 sebab proposal dia ne.trima la sebab iman dia, agama dia..x g2 cik som?

untuk guys di luar sana yang tengah mencari cara nak propose awex korang..try r yang ne..comfim dia jawab
'i do..i do..' tapi before 2..korang kena la contact bomba dulu..mntak diorang pinjamkan katil angin 2..kalo x xsempat plak naek plamin nnt.haha..


ONLINE SAMBIL DAPAT DUIT..NAK TAHU RAHSIA NYA..
KLIK SINI CEPAT!!! X RUGI PUNYA LA..

Sedapnya Pizza Hut

at 12:59 AM 0 comments Links to this post
Tadi dapat message from sis...
'weh..nak ikot p pizza x..12.30 kita p'
waahhh...terbaek..sape xnak pegi cik kiah oiiii..mesti la nak..da lama aku kempunan nak makan.asyik x jadi je..hehe

then, pegi mandi, siap2 pape yang patut..pas2 Ida kol..
'hang ciap2 Tisya skax, aku nak bawak dia jugak'.....Tisya!!!!!!!!!!! p mandi cepat.nak ikot x....

      
Sampai kat sana..kami order set4 3set..makan sampai x abeh.perot sume da penoh..abang, kasik bungkus ini pizza ya..hehe

thax 2 all..kluar jugak aku hari ne.asyik terperuk dalam rumah je.hehe..LOVE semua ya!!!

ONLINE SAMBIL DAPAT DUIT..NAK TAHU RAHSIA NYA..
KLIK SINI CEPAT!!! X RUGI PUNYA LA..

Thursday, July 21, 2011

Macam Bengong!!!

at 6:03 AM 0 comments Links to this post
sakit hati dengan perempuan itu!!!

sebab dia r aku xley kuar lepak ngan kawan2 aku.geram tol ngan mangkok sekoq ne..pasne kalo hg nak mintak tolong aku, jangan harap! malas ak nk tlong org prngai taik macam hg..

rasa nak bagi penampar laju2 kat pipi jerawat dia 2..
nak kasi penendang kat bum-bum dia
and nak tujal2 je kpala la dia 2
arghhhh..geram!!!!!!!!!!

elok aku da bsiap bukan maen cun ag
suke2 ati dia je nak cari pasal ngan aku
da r cakap macam orang dari planet marikh
ckp cam laen, buat cam laen
sekeh pala baqu taw

naseb baek aku dok layan ebook dari kelabjutawan tadi
hilang r cket marah aku 2
kalo x..x taw r pe nk jadi
bajet comey..bluerkkkkkkkkkk nak muntah cirit aku dgr.budusssss!!!

Kelabjutawan.org

at 1:58 AM 0 comments Links to this post
kawan aku da join..dia cakap agak masyukkk mende ne..

ak pon baru try..xtaw la btol ka x..try luu.hehe

nak join x ??????

klik kelabjutawan.org.. ne..then, isi email..

okay..slmt mncuba & slmt brjya..hihi

Friday, July 15, 2011

Bubur Ayam McD!!!

at 11:08 PM 3 comments Links to this post
Hari ne tercapai jugak impian aku nak masak bubur mcD yang sedap walaupun xdihidangkan dalam bowl mcD yang ala2 tahan panas 2.haha...minggu lepas aku ade cari resipi bubur ayam dekat  myresipi.com and terjumpa la 1 ne yang agak menarik..gambar yang dia letak pon ala2 bubur mcD g2...cam bes je kn...so ape g, try r..hehe


Bubur


memang bes!!! sedap wa cakap lu..memang terasa la dia punyer mcD 2.haha..tapi aku ade la ubah cket resipi dia 2..aku letak lada sulah cket, lada itam cket.baru umphhhhhhh..anak sedara aku pon cakap sedaaaaapppppp~~


nak cuba try test?? dapatkan resipi disini & slamat mencuba :P

Tuesday, July 12, 2011

BERSIHkan Durian Balik Pulau

at 4:14 AM 2 comments Links to this post
last week, abg ipar ajak p BERSIH...hah??? biar btol dia ne.nak mampos ke.kang kena tangkap tak ke naya...relax..relax..dia ajak g BERSIHkan durian kat sana la, kawan dia ajak.hehe..

sampai kat rumah kawan dia 2, aku tengok rambutan dia bapak merah!!! geram giler tengok..pas2 tengok atas meja, dia ketak durian je pon.xde rambutan pon.manggis lagi la xde.alahai...sedih nye rase..xpe, durian ade!makan dengan pulut + santan.orait r 2 kan..

makan sampai nak termuntah, then kawan dia kait cket rambutan untuk kitorang, maybe dia paham renungan 'rambutanlicious' aku 2.haha...tapi sriyes.bapak manis!!!sedap~~~

then, b4 balek. singgah rumah sedara kat Nibong Tebel (versi Kongsi)....rumah 1st, dia jamu rambutan dengan laksa..rumah 2nd dia kasik makan durian lagi.mak aiiiii, memang nak termuntah time 2..lemau dah perot aku ne...nseb baek pegi rumah yang ke 3 xde orang.kalo x msti mkn buah lagi.hehe

b4 b4 2..singgah dekat kawansan view 2, ade pesta durian, bukan nak menelan durian lagi, tapi nak amek gambar + tengok live view.haha

banyak giler durian....
amek gambaq luuuuu
naek feri..yeaa yeaaaaaa...
    

<seronok, hepy, gumbira>

Friday, July 8, 2011

Trend Politik Sekarang..*lepasgeram*

at 7:50 AM 2 comments Links to this post
yang sokong BN/UMNO akan cakap
-kerajaan dah banyak tolong kita, dah banyak bantu rakyat, so kita kena la berterima kaseh dengan menyokong mereka. sesiapa yang sokong kita akan diberikan ganjaran. jangan sokong parti yang hanya berlandaskan Islam tetapi kadang2 mereka jugak yang tersilap langkah. dan yang paling penting, jangan sokong parti liwat sedunia. dah terang2 bersalah meliwat orang, terlibat pulak dengan video sex..fikir2kan lah....

yang sokong PAS akan cakap
-sokong lah parti yang berlandaskan Islam. jangan nanti bila mati tuhan persoalkan tindakan kita. xkan nak sokong pemimpin yang bini dia sendiri x pakai tudung..sokong lah tok guru kita yang sememangnya di jalan yang benar. sokong juga PKR kerana mereka ingin menegakkan keadilan yang sekian lama di hapuskan..jangan sokong parti yang hanya tahu menghabiskan wang rakyat dan mengaku bertanggungjawab untuk mewujudkan keamanan negara, tetapi sebenarnya, hanya tuhan yang tahu

yang sokong PKR akan cakap
-sokong la PKR. kami ingin menegakkan keadilan rakyat yang telah sekian lama ditindas dan akan memberikan keadilan kepada sesapa jua yang menyokong parti kami. Anwar dah lama ditindas, mari lah kita sama2 menyokong beliau. UMNO hanya mempropagandakan isu liwat dan video sex untuk menaikkan parti mereka.jadi, jangan tersalah pilih

3 parti dah bergadoh sesama sendiri. majoritinya Melayu. yang laen hanya bertepuk tangan melihat fenomena yang dah lama mereka inginkan ne.kenapa la perlu bergadoh..kalau dah namanya pemimpin, berfikiran positif la sikit. ne bukan ditujukan untuk sorang 2 je, tapi untuk semua. xkira la parti mana pon tapi kalo dah nama nya ketua, fikir la elok2, pandai2 la jaga and lead your party ke arah yang betol. ne x.sama2 naek hantu bila x puas hati...dalam parlimen bergadoh macam budak tadika padahla semua nya berkedudukan, berpangkat, berpendidikan.malu lah kat rakyat yang dok tengok ne.tunjuk la pengaruh yang elok sikit.barulah orang nak mengundi pon xteragak2..btoi x..

**just luahan hati sendiri.xde kna mengena nak mengata @ mengutuk sesapa yang berkenaan.sila jangan saman**

Hari Ni 8 July 2011

at 1:56 AM 0 comments Links to this post
Hari lepas subuh xde can nak tidoq balek..sebab mak aku cakap kol9 nanti die nak ajk aku p skola adek..nk sign buku rekod..terpaksa la tahan ngantuk, da la semalam tido lambat..huuuuu...

pas balek dari skola trus bawak mak aku p kedai bli pape untuk lunch nanti.then aku nampak daging..yeaaa, bley bwat sup.sodap neh!! bli sayur cket, itu ini, pas2 balek...

menu hari ne agak bes..sambal petai + udang ada, sup daging + sayur ade.perghhhh..masyukkk~~~ adek aku da 3x aku tengok dia makan nasi.perot tong btoi..

petang ne xtaw nak buat apa..dekat Dewan Millenium ade karnival keusahawanan kot kalo x clap. ptang ne TPM datang rasmi mengikot cerita abng iparku...teringin gak nak p jalan2 kat situ tapi malas laaaa...

and hari ne jugak aku sangat seronok sebab da jumpa 1 blog yang ade banyak giler muvie yang kat wayang.mcm2 crita ade..so, skg ne tgh mrajinkan diri mendonlod sume2 crita 2.haha...

Thursday, July 7, 2011

Relevankah Perhimpunan Bersih Ne???

at 9:53 AM 0 comments Links to this post
fisrt time aku dengar pasal BERSIH ne..seriously aku memang x terasa nak amek taw langsung...
sebab politik Malaysia memang cam 2...parti A mengata B, parti mengata parti C..asyik nak mengungkit kesalahan orang je...


tapi sebab dah lama and agak kontroversi isu ne, so aku pun merajinkan diri jugak tengok berita sebab nak tahu amende sebenarnye BERSIH ne...


ape yang aku tahu, perhimpunan ne dikepalai oleh A , bekas ketua peguam nyer klab2 mende ntah (x penting pon)...tapi yang pasti nya she is one of the most important person dulu2 ne...


semalam time tengok crita dekat tv3, mase iklan, aku usya la tv laen ade crita ape..kebetulan kat tv laen ade talk pasal benda ne..so, dengar la kejap sebab diorang tengah rancak je menyembang...


YB yang sangat popular jadi ahli panel utk program 2...aku pon xsure die ne sekarang sokong mana, tapi yang pasti nya dia ex PKR...dia cakap,ada sorang pompuan ne jaga fund utk orang2 yahudi.dulu, masa dia still dengan PKR, pompuan ne pernah datang jumpa dia, Anuar dgn geng PKR ...taw x untuk ape????????
<<< sebab nak tolong biaya semua calon yang akan bertanding >>> then, dia sambung lagi...................aku pon x ingat dah ape yang dia cakap...tapi yang pasti dekat ujung2 2 dia cakap 'polis mesti siasat kes ne.mesti ad sumthing xkena sebab pompuan 2 datang jumpa'


then, aku terpikir...kalo ko nak polis siasat, kenapa masa ko dlm PKR dulu ko x repot @ cerita kat orang..kenapa sekarang ko da kluar PKR baru nk bising2?? aku pon heran...kopiah atas kepala memang dah cantek tapi rasa nya akal dia x secantik kopiah dia kot? entah lah labu............


dia ade jugak cakap...A ne dulu pernah terlibat dengan konspirasi nak jatuhkan ISLAM.dia pernah anjurkan forum ANTI-ISLAM dan bila orang dapat taw, A cakap 'kenapa x bawa berbincang, berunding'..sekarang ne dia nak buat BERSIH plak.bile SPR nak anjurkan perbincangan, die xmo plak.haiyaaaa,akupon plik dengan orang politik ne.macam2 peel dok ada...


x cukop dengan 2..YB ne ada cakap..dulu masa A buat forum 2, PKR + PAS dah sepakat nak tentang dia, sama2 janji nak JIHAD  (ayat yang paling aku ingat)..tapi kenapa sekarang PAS diam je..x bantah langsung. xkn nak join A kot...<<<YB yang cakap ea>>>


yang UMNO pulak asyik masok tv, cakap PAS macam ne, PKR macam 2..penat dah aku nak dengar...PKR dengan PAS plak x abeh2 nak buat hal.kalo da jnji tunaikan lah.jgn biar rkyat nganga tunggu je.


politik Malaysia macam dah xde arah dah sekarang ne..Melayu sama Melayu bergadoh, kutuk hang aku..bangsa laen hooray je tengok.best sebab dah laga kan kita...aku kadang2 terpikir, kenapa la diorang tubuhkan parti banyak2 ne..sokong 1 parti dah la.kan senang cam 2.xyah nak gadoh2..


tapi biler terpikir pasal BERSIH ne.naek geram pon ade..diorang ne cam x reti bersyukur plak idop kat Malaysia ne..xkan nak jadi cam negara Arab sana kot.asyik2 perang, tunjuk perasaan, baling batu, tembak sana sini, darah merata2..tolong la guna otak 2...nama & pangkat bapak punya tinggi, tapi bile nak buat keputusan cam budak tadika plak jadi nya...eee.geram plak malam2 cam ne


sape yang nak join BERSIH 2 tolong la.plisssss la jangan.kalo stakat nak berkumpul no hal.tapi kalo da nak buat kaco, nak idopkan semula komunisme, apa kes????? kalo darurat diisytiharkan nanti, aku memang berdendam dengan diorang ne..tolong la jangan buat kaco k.plissssssssssss


aku dari dulu memang x minat langsung dengan bab politik.sampaikan Izah 2 anak Anuar aku xtaw, Khairi menantu Pak Lah aku xtaw, Pas ne aku pon xtaw apa yang aku taw.taw Nik Aziz je kot.muahaha...


**semua ne luahan hati seorang rakyat Malaysia je.xde kena mengena dengan sapa2 dari parti memana pon okay.jangan pasne aku kena banned, masok lokap plak.hehe**

Wednesday, July 6, 2011

Rindu...

at 8:30 PM 2 comments Links to this post
Rindu nak tulis something dekat blog...
Rindu nak luahkan isi hati yang kadang2 sewel dan x btol..
hehe


mana tak nye..
6 minggu lepas asyik buzy dengan praktikal sampai nak on9 pon xsempat..balek da petang..
pkol 10 aku da lesap dibuai mimpi nan indah dah.ceewaahhhh..haha


sekarang da abes praktikal.lega!!! yang x bes nye..laptop aku still prob and kena la share laptop umah ne...
aku asyik la x sempat..bile nak on9 ade je adek aku menenggek depan lptop ne.tension btoi.huh!


pe..pasne aku akan berusaha berebut dengan mereka2 supaya aku menang.aku kan KAKAK.hehehehe


k, nk p tulun mak masak.chow bedah!
 

BILA JEJARI MENARI DI KEYBOARD Copyright © 2011 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by web hosting