Monday, July 29, 2013

Gaji Oh Gaji

at 1:04 AM 0 comments Links to this post
Gaji..kenapa kau buat aku begini
Kenapa bukan hari lain, bulan lain
Kenap perlu masa bulan raya ne wahai gaji
Kenapa?? Kenapa??

Oh gaji..
Habis musnah segala impian aku
Nak beli baju baru
Tudung baru
Kasut baru
Hancur berkecai sudah

Mungkin kau lebih memahami wahai gaji
sebab lepas raya ak nk blik 2x
sebab nk kena attend kenduri
kenduri nad dan muni
Dan aku..keciwa lagi

Monday, July 22, 2013

Postgrad Symposium 2013

at 11:13 PM 0 comments Links to this post

The registration date has been extended to 29 July 2013. Dont waste this opportunity. Do visit www.maps.org.my for more info.

Last minute presentation...

at 10:55 PM 0 comments Links to this post
Sejak masuk bulan puasa ne, selalu aku bangun lambat..
Pagi tadi sepatutnya bangun awal, sebab ad progress presentation, sekali buka mata....homaigod,dah pukol9!!! mampos dah aku. meeting pkol 9.30...

Melompat aku bangun dari katil, mandi laju2..and naseb baek baju ak iron time sahur td.. balik dari mandi, ad call from my beloved sv.Alamak, time ak lambat cam ne la dia nk segala benda bagai, tapi xpe. dah dibereskan. naseb baek.fuhhhhh..

Sampai dalam dewan tros terkejut berok ak. Mak aih, cakap buat 4 5 slide je, ne apsal ramai sangat manusia. siap ad panel bagai. tros teketaq2 lutut ak.dah la slide rgkas nk mmpos. xpe, smpat lgi nk edit ne. ok. teruskan..

Presenting.. 1 minit.. 2 minit..siap!!! haha..

Then, i got a message from sv. 'Good job on the presentation!..................' yeaaaaaaaaaayyyyyyyy..finally.walaupon skejap je ak present, tapi compliment ne sgt membantu utk org yg lemah semangat cam ak ne.haha..thanks Dr!!!

Tuesday, July 9, 2013

Maher Zain - Ramadhan - Malay version

at 10:38 PM 0 comments Links to this post

Alhamdulillah..Ramadhan again..

at 1:52 AM 0 comments Links to this post
Alhamdulillah.. we were blessed by Allah s.w.t to meet Ramadhan again.
so, tonight will be the first solat sunat tarawikh for 2013. Terlupa niat terawikh? niat puase? dont worry. im here.hehe
Photo: Sometimes we do need a reminder. Happy Ramadhan!!!
InsyaAllah..kalo ada kudrat buat sampai habis, kalo x mampu 8 pon dah cukup.kan? 
Okey. Would like to share with you this; 

Tahu tak, pahala bagi yang mengerjakan solat terawikh pada malam pertama puasa, dosanya diampunkan bagai bayi yang baru dilahirkan. MasyaAllah...Rugi kot kalo x ambik peluang ne. Perlu diingatkan, baby yg baru keluar dri prot mommy nye, blom ade setitik pon dosa nya. Xnak? Xberminat? 

Jom la curi peluang ne, mana taw next year dah x berpeluang nak ambik lagi pahala free ne. nak harap amalam sendiri, cam xlayak je nak masuk syurga.tapi xnk jgk msk neraka....Nauzubillah...
So, let's!!!

Time ak tidoq...JANGAN...

at 12:36 AM 0 comments Links to this post

Bila aku tidoq..
TOLONG JANGAN...

-Buat bising mcm hang p pasar mlam
-Hempas pintu kuat2
-Tutup almari mcm nk tcabut pintu
-BERSIN kuat2 mcm sengaja nk kacau tdoq aku

-Sembang fon mcm ad skali dlm conversation hang
-Kentot sampai aku hilang ngantuk
-++++++ banyakkkkkkk lagi

So, please la jangan. okey? Thanks

Janji???????

at 12:27 AM 0 comments Links to this post
Lidah manusia gemar menabur janji,
Tapi lidah itu juga yang sering memungkiri janji

Sekian.
 

BILA JEJARI MENARI DI KEYBOARD Copyright © 2011 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by web hosting