Thursday, March 15, 2012

Sekupang Payah Nak Cari

at 8:31 AM 4 comments Links to this post
tengah best2 layan fb..tetiba Amie masuk dlm blik, tanye aku....

Amie:  kakngah..sekupang tu susah nak cari kan
Aku:    kenapa susah plak..senang ja
Amie:  btoi laa..dulu kn, masa Amie skola, cikgu kata..kamu jangan suka membazir duit mak bapak   
            kamu.sekupang pon payah nak cari taw x..
Aku:    ??????????? (tergelak terguling2) hahahahahahhahahahahaaaa
 
Amie:  laaa..kenapa gelak plak..btoi laa..
Aku:    maksud cikgu Amie, nak cari duit 2 susah..nak cari sekupang pon payah, mcm mna nk cari seratus,   
            seribu, sejutaa..susah nak himpun duit bagi byk..bukan nya dia nak habaq kata duit sekupang tu susah 
            nak jumpa..banyak ja duit skupang tu.p tengok kat dlm tabung, dlm beg duit kngah pon banyak..
Amie:  laaa..mana Amie taw.Amie ingatkan duit sekupang tu payah nak cari..hehe
syiling baru vs lama


Saturday, March 10, 2012

Pencuri Yg Stupid

at 6:31 AM 2 comments Links to this post
hari ne dah 2orang housemate aku ilang barang...yang xley blah nyer, sorang ilang shampoo, sorang ilang conditioner...PENCURI 2 ade masalah kulit kepala ke ape, smpai bley curi 1 set tros..aku memang pantang orang yg suka mencuri ne..cam baguss je.apsal yg bangang sangat xtaw..hg ne org islam ke kapior?? kalo ikot hukum hudud bley potong tgn taw x...
aku memang pantang orang yg suke mencuri ne..sebab dulu dompet aku pernah kna curi ngan rumet aku sendiri!!! memang sakit hati..da la locker sbelah2 je,bley plak dia mencuri.natey korok btoi laaa...pastu, dah terkantoi xmo ngaku plak.memang nak kena lepuk la kan..start dari hari 2, aku mmg pntang kalo dgr bb curi2 ne.rasa nk bgi pnmpor laju2 je..grrrrrrrr

so..kpada sang PENCURI..insap ler..umor makin mningkat, pahala mkin btambah ke idok??? cukop2 la wt keje xsnonoh tuh..skg ne maybe ko xterkantoi..tpi ingat, Allah nmpk ape yg hg buat..dpat kat aku taw ler..aku flush kpala hg dlm toilet bowl!!!! 

Friday, March 9, 2012

Love Letter for Them

at 10:27 PM 2 comments Links to this post
hai mama & papa baru...hepy x dapat baby hari ne?? mesti la happy kan..haha
comei gila la baby ne..nama ape?? xgtaw pon..surprise la konon nye kn...nseb baek xkluar bby laki.kalo x pakat garu kpala la nak cari nama apa.hihi
seriously aku xsangka hang dah jadi 'emak' n wan dah jadi 'ayah'...congrats!!!! lepas ne 22orang da xley nak tidoq sedap2 dah..pagi2 buta ampa kena bangun bncuh susu..pastu lawan bsengkang mata jaga baby nangis, tukaq pampers...haaaaaa..tang tukaq pampers ne aku xley blah..dulu masa kecik2, aku je yg slalo basuh berak adek2 aku.kak ak ne jgn hrap la.asyk nk muntahh je..so, skg ne hang dah ade anak sendiri.mai kita tengok..hg nak muntah ka nak pengsan ka..hahahaha..
satu lagi bab jaga baby..hang memang FAIL!!! serious ak bgtaw dia ne xpenah dukung baby yg baru 2 3 hari..kalo dah nak dekat stahun baru dia pgg.sebab takot, baby 2 lembik sgt..hahaha..dulu penah suruh dia pgg ank spupu aku, dia xmo.takot..then aku ckp--> 'abeh 2,nnt hg branak nnt sapa nk dukung??'..dengan slumberdog nye dia ckp 'hg la tlg dkung smpai dia bsaq'..hampasgas punya manusia!!! tapi xpe..advantage la jugak sbb husband hang pndai pgg baby..kalo x tpksa la ak stop study smata2 nk jaga ank dia poyo x aku?



stakat 2 je la kot love letter aku utk mama & papa baru..pape pon congratulation!!!! jaga ank elok2.make sure jdi ank yg solehah.jgn ikot prngai gatai mama dia sudah.wakakakaa...tapi aku cmfirm..anak ampa mesti kuat tdoq mcm mama & papa dia jugak.kui3..

New Born Baby in The House

at 9:41 PM 2 comments Links to this post
wah..hari ne aku sangat happy..baby-in-the-womb da slamat di lahirkan pagi ne..syukur alhamdulillah ^_^ opssss..bukan baby aku..baby kakak aku.hehe

disebabkan smalam ak tdo lmbat, so pagi ne sangat lah liat nak bangun...
pukol8.30 ade org kol..
'hello..'
'hello..oiii dok tdoq lagi ka..bangun3'
'eh..sapa neh??' (sangat ngantuk smpai xnmpk sapa yg kol)
'abg wan laaa..ne nk hbaq..kak dah msuk labour room dari kol6 pgi td lgi'
'ya ka????? waaaaa...dah nak bersalin ka???' (tros mata segar cm baru lari 100m)
'blom..tdi baru buka 4cm..tengah tunggu lagi ne'
'owh..okey2.nnt ap2 hal mesej taw'
'ok...bye..assalamualaikum'

pukol 9.30 dapat mesej from my abg ipar..
'Alhamdulillah dah selamat..tp ad kat dlm lagi'
yeaaaaaaaaaaa..dah branak!!syukurr..eh, baby ape?? tros kol wlwpon krdit tgai 1ringgit je lgi..
'hello...baby apa??? brapa berat?' (ehem3..suare mcm nk ngis je org disana..teruja kot ^_^)
'baby gurl..baru lepas azan + iqamat..xtmbang lagi pon'
'owh..bulan cerah ka bulan gelap..haha'
'idung ikot kak..kulit dia merah gila..comei!!!' (puji ank sndri nmpkkkk)
'wahhh..xsabaq nya nak balek!!!!! ok2..kem slm kat dia taw! bye!! congratsss!!!'


aku geram giler tgk bibir comel dia ne..waaaaaaa..nak balek!!!!!!!

My Lucky Day

at 8:54 AM 0 comments Links to this post
its my lucky day today..yeahhhhhhhhhaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!
ade hikmah sbenarnya aku kena tinggal smlam..tpi xpe, xksah pon.lntak la kn..yg pnting hari ne aku sgt btuah sbb dapat bli mp3 mp4 dgn half price.kikiki :)

harga sebenar 100 lebey, tapi aku dpt 59.90 je..mp4 4gb.wahh, bangga..bangga..haha
tu pon terrrrjumpe.after 3x round.mmg rezeki aku lah kn.hihi...

nnt bley la letak running man or goguma dlm tuh..bley tgk dlm bas.lalalalal~~ ^_^
 

BILA JEJARI MENARI DI KEYBOARD Copyright © 2011 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by web hosting