Tuesday, May 10, 2011

24 April 2011

at 1:05 AM
bangun dari tidur..hati aku da x senang..alamak..hari ne 1st final paper la..malas nye nak bangun (sebab time study week slalo bangun lambat je..xpernah bangun awal)

dengan malas nye aku bangun menuju ke bilik air..ambil berus gigi, letak colgate cket, gosok..**blur**

dah siap mandi, duduk bertapa di meja study..kenapa aku tak ada mood gila ne..pelik2..tangan tros ambil nota, baca..menguap..macam badak air..

tengah sedap mengafal, tiba2 otak aku teringat..hari ne 24 April 2011..terus xjadi nak sambung study..keluar bilik, dail no ayah...

'assalamualaikum ayah'...belum sempat bercakap, air mata dah laju meluncur di pipi..**sedih..teramat sedih..sampai tersedu macam budak 3 tahun** terus handset bertukar ke tangan tok dan mak aku..tsunami air mata melanda...kata mak 'sabar..nanti tunggu kenduri balik ye'

tepat jam 1.45 petang, aku melangkah keluar menuju ke dewan peperiksaan..langkah yang amat longlai..sedangkan langkah orang2 di rumah amat laju dan bertenaga, menuju ke masjid, tempat suci untuk menyatukan 2 insan...sekali lagi ribut ingin melanda, namun ku tabahkan hati.*sabar*

tepat 2.00 petang, mereka semua sudah berada di masjid, menunggu kehadiran tok kadi sedangkan aku menunggu pengawas membuka laluan maut untuk menjawab persoalan dunia..ya Allah, tabahkan hati..

Ayah baca wasiat..hehe

        

posing dulu...


***2.30 hingga 4.30 petang***

selepas kertas jawapan dikutip, terus aku membaca mesej yang sangat ringkas dan padat dari sepupu ku...


" dah sah..sekali lafaz je"...ya Allah, syukur ke hadrat mu..gembira walaupun sedih...



"AKU TERIMA NIKAHNYA ZURRIYATI BT MAHMAD TOHER.............." SAH..SAH..SAH..!!!

video


0 comments:

Post a Comment

 

BILA JEJARI MENARI DI KEYBOARD Copyright © 2011 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by web hosting