Friday, March 11, 2011

Tergempar!!! Tsunami di Jepon

at 1:58 AM
Terkejot aku tadi bile buke fb td…Oh! Media post psal tsunami di jepon..baru je lagi..and Malaysia pon maybe akan kena tsunami petang ne dlm kol 6.30 cm 2..takottttt~~

Tringat plak video2 tsunami yang jadi kat negara kita dulu..abes sume rumah, bngunan cntek2 musnah cm 2 je…org yang mati jgn ckp la..byk kot…Ayah aku de bli CD psal tsunami and adek ak si Amie 2 sangat suke tgk (smpai skg die ska tgk gak wlwpon CD 2 da bcalar n tsekat2)..sdih sgt tgk budak yg kena tarik ngan air dkat pntai..orang tua yang kena hanyut dlm air deras 2..org yang panjat umah sebab nk slamatkan diri..ya Allah..takot 
sgt..agak2 kalo jdi kat kite cm ne la ea..Nauzubillah la..

Tsunami yang berlaku kat jepon tadi agak kuat; 8.8 pd skala ritcher (tringat cgu geo ckp,,kalo 3 ke ats pon da ckop kuat)…and bile sebut jepon..tringat kat senior ak sorg ne sbb die blajo sane..tp Alhamdulillah la..die slamat..

Jom kite renung2kan ayat ne:

“Tidak akan terjadi hari kiamat sehingga kamu melihat sebelumnya sepuluh macam tanda-tandanya”. Kemudian beliau menyebutkannya: “Asap, Dajjal, binatang, terbit matahari dari tempat tenggelamnya, turunnya Isa bin Maryam a.s, Ya’juj dan Ma’ju...j, 3 kali gempa bumi, sekali di timur, sekali di barat dan yang ketiga di Semenangjung arab, yang akhir sekali adalah api yang keluar dari arah negeri Yaman yang akan menghalau manusia kepada Padang Mahsyar mereka”.

(Hadis Riwayat Muslim)


Mari la kite same2 renung balek pe yg kta da bwat slama kta idop ne..dunia da tua..kiamat makin dekat..tanda2 pon smakin byk..mntk2 Allah matikan ak, mak ayah, femly and sume org islam kat dunia ne dalam iman..mntk2 dijaohkn dri neraka jahanam..nauzubillah..

0 comments:

Post a Comment

 

BILA JEJARI MENARI DI KEYBOARD Copyright © 2011 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by web hosting